Tuorein sisältö

Saw-leffat ovat myyneet lippuja jo miljardin dollarin edestä

25.05.2021 klo 16.00 | Luettu: 978 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Saw-saagan yhdeksäs osa Spiral: From the Book of Saw pyörii parhaillaan teattereissa Suomessakin. Vaikka koronavirus pistää hanttiin, saaga on ylittänyt ison rajan: se on tienannut miljardi dollaria pelkästään lippuluukuilla.

"Kidutuspornoksi" toisinaan haukuttu sarja on yksi kauhun historian menestyneimmistä. Edellä ovat The Conjuring -saaga (1,9 miljardia), Alien-saaga (1,6 miljardia), Resident Evil -saaga (1,2 miljardia) ja Se-elokuvapari (1,2 miljardia). Tarkka vertailu on mahdotonta ilman studioiden omia laskelmia, mutta mainittakoon, että 9 Saw-leffaa maksoivat vähemmän kuin 2 Se-leffaa, jos katsomme vain ilmoitettuja budjetteja.

Kymmenes osa julkistettiin jo ennen Spiralin ensi-iltaa. Tähän tietoon sekin sijoittuu samaan jatkumoon, mikä on jo yhdenlainen saavutus. Halloween-leffoilla on mahdollisuus yltää miljardiin dollariin, jos vuoden 2018 version jatko-osat menestyvät yhtä hyvin kuin se, mutta kokoelmaan mahtuu uusia versioita ja uusia alkuja, jotka hylkäävät aiemmat käänteet.


Lähde: Slashfilm

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lapualla kunnon bile... Jättimutantti- ja ko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova