Tuorein sisältö

Tampere-talon kesänäyttelyissä tarjolla rokkia ja katutaidetta

09.06.2021 klo 13.52 | Luettu: 876 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tampere-talon kesänäyttelyissä tarjolla rokkia ja katutaidetta.

Katutaiteen kehittäjä Keith Haring ja valokuvaajalegenda Ilpo Musto ovat kesän nimiä.

Amerikkalainen, vuonna 1990 menehtynyt Keith Haring yhdisti hip hop -kulttuurin graffiti- ja poptaiteeseen ainutlaatuisella tavalla. Ilpo Musto taas on valokuvannut rock- ja popmusiikin maailmantähtiä Lontoossa yli 50 vuotta.

Valokuvaaja ja toimittaja Ilpo Musto on tallentanut rock- ja popmusiikin maailmantähtiä Lontoossa yli 50 vuotta. Ennen sinne siirtymistään Uusi Suomi -lehden nuoren valokuvaajan onnistui ikuistaa The Rolling Stones -yhtye Hotelli Kalastajatorpalla ennen bändin konserttia Helsingissä vuonna 1970. Helsinki vaihtui seuraavana vuonna Lontooseen, jonne Musto matkusti opiskelemaan valokuvausta.

Lontoossa Musto alkoi kuvata tähtiä rockkonserteissa ja erilaisissa musiikkitapahtumissa sekä myöhemmin omalla studiollaan. Tulosta syntyi. Tampere-talossa nähdään tänä kesänä mm. David Bowie, Led Zeppelin, Leonard Cohen ja Hurriganes 1970-luvulta, Bruce Springsteen, Björk, Bob Dylan, Depeche Mode, Motörhead, Juice Leskinen ja Brian Setzer 1980-luvulta ja Blur, Oasis, Popeda ja Take That 1990-luvulta. Yhteensä kuvia tarinoineen on esillä noin 60 kappaletta.

Suomalaisille musiikkifaneille Musto tuli tutuksi Suosikki-lehdestä, jonne hän kuvasi ja kirjoitti yli 15 vuoden ajan ja piti suosittua London Calling -palstaansa.

Kaikki näyttelyt avautuvat 22. kesäkuuta. Keith Haring Posters -kokonaisuus on esillä Sorsapuistosalissa, Ilpo Muston kuvamaailma levittäytyy saleihin Duetto 1 & 2.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Norjassa katsojaennä... Sam Neill ja koko ih... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova