Tuorein sisältö

Turisas-yhtyeen jäseneltä ensimmäinen oma singlejulkaisu - tältä kuulostaa Grammy-voittajan pojan sävellys Deadline

10.06.2021 klo 13.27 | Luettu: 535 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turisas-viulisti Olli Vänskältä ilmestyy Deadline-soolosingle.

Deadline-kappale syntyi Vänskän itselleen tekemän lupauksen pohjalta. Huomenna kaikista suoratoistopalveluista löytyvä single on kuunneltavissa jo tänään YouTubessa.

"Tein pari vuotta sitten itseni kanssa sopimuksen, että julkaisen musaa omissa nimissäni ennen kuin täytän 40 vuotta. Viime vuonna heräsin siihen takarajaan ja tajusin, että nyt pitää laittaa oikeasti kierroksia tähän hommaan. Mulla oli 210 päivää aikaa toteuttaa se sopimus".

"Deadline on erittäin melodinen biisi. Halusin mukaan viulua sekä sanoitukset, joissa olisi merkitystä sekä isompi, universaali näkökulma. Yritin välttää tunkkaista oman navan kaivelua. Biisin viesti on, että pitää tehdä ne itselle tärkeät jutut silloin kun aikaa vielä on. Elämässä pitää asettaa tavoitteita, jopa mahdottomia tavoitteita, ja pyrkiä saavuttamaan ne siten kuin se on mahdollista".

Ollille myös lauluosuuksien hoitaminen itse oli vaikea projekti - kynnys laulaa ensimmäistä kertaa päävokalistina oli melkoinen.

"Lopulta päädyin siihen, että en mä voi tätä laittaa kenenkään muunkaan laulettavaksi. Pari-kolme päivää vietettiin lopulta studiossa, tuottaja laulatti pitkiä päiviä. Melkoinen crash course, mutta sieltähän kuoriutui esiin ihan oikea laulaja. Vedin kaikki stemmatkin itse, ylärekisteri meni ihan Udona".

Ja lisää soolomateriaalia lienee luvassa, sillä biisiaihioita löytyy pöytälaatikosta jo runsaasti.

"Mulla surisee musiikkia päässä noin 100% valveillaoloajasta, ja erilaisia biisifragmentteja olisi varmaan sadan täyspitkän levyn verran".

Olli Vänskän isä on Grammy-palkittu kapellimestari Osmo Vänskä - Osmo toimii tällä hetkellä sekä Minnesotan orkesterin (Minnesota Orchestra) että Soulin filharmonikkojen ylikapellimestarina. Ollin veli Perttu Vänskä toimii tuottajana, orkestroijana, säveltäjänä ja sovittajana. Hän myös tuotti tuoreen Deadline-singlen.V2.fi | J.A. Kaunisto
< Dome Karukosken ohja... Nousukiidossa oleva ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova