Tuorein sisältö

Loki 1-2: oikeasti hyvä hahmo voi vain lukea puhelinluetteloa kirjastossa

16.06.2021 klo 23.00 | Luettu: 2753 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
The Variant


Sarja jatkuu hyvänlaatuisena hölynpölynä. Kuiva aikavirasto on jumalien yläpuolella, mutta eivät byrokraatit jumalia ymmärrä, joten tötteröö, kun he ja Loki yrittävät hyötyä toisistaan jahdatessaan vaihtoehtoista Lokia. Katsojista moni ei intä, että Lokin on oltava sankari, joten juoni saattaa pysyä piristävän epäluotettavana. Loki ja virkailija Owen Wilson jopa vakuuttavat niin toisilleen, vaikka ilmassa on bromantiikkaa. Itsetietoinen ylikirjoittaminen voi olla ominaisuus.

Ja ehkä vihreän kankaan haju tukee tunnelmaa, kun todellisuuden luonne ja merkitys ovat aiheita. Aikaviraston arkistot haisevat Star Warsin esiosilta, joten on hilpeää, kun Loki & Wilson ovat kerronnallisestikin päälleliimattuja vieraillessaan historiallisessa kriisissä erästä teoriaa testaamassa (mikä ei sekään vaikuta järin tyyriiltä kohtaukselta). Kroonisesti nuutuneen Wilsonin hahmo vaikuttaa syntyneen pöydän taakse, joten siihen voi projisoida elämäntuskaansa, kun hän yrittää päteä Lokin seurassa.

Sitä en tiedä, mitä sarja tekee jatkumon uskottavuudelle, vaikka monensävyiset sarjakuvat ovat tuttuja. Korkein esitetty totuus on vitsi, mutta pian pitäisi uskoa mm. jumalaisen Eternals-ryhmän merkitykseen? The Falcon and the Winter Soldier yritti vakavoitua ja siitä päätellen Marvelin kannattaa suoltaa hömppää ja parantaa maailmaa ensisijaisesti laajemmalla samaistumispinnalla (afrikkalainen utopia Wakanda, ensimmäinen muslimisankari Ms. Marvel, jne).

En ole mitään mieltä jakson lopusta ennen selvennyksiä. Siis kirjaimellisesti. WandaVisionin X-Men-kusetuksen jälkeen teoriat eivät keuli.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Elastinen kommentoi ... Stephen King -klassi... >

Keskustelut (1 viestiä)

Haukansilimä

17.06.2021 klo 14.18 1 tykkää tästä

Porvoo ja Suomi vilahtivat ruudulla!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova