Matti Nykäsen luottotoimittajana tutuksi tullut Kai Merila julkaisee musiikkia

18.06.2021 klo 09.36 | Luettu: 398 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tunnettu viihdetoimittaja Kai "Kaitsu" Merilä muistetaan Matti Nykäsen luottomiehenä. Nyt Merilä on julkaissut monen yllätykseksi musiikkia.

Merilällä on keikkakokemusta laulajana ja soittajana runsaan 40 vuoden ajalta. Hän esimerkiksi säveltänyt ja sanoittanut kappaleita mm. Juhamatin, Janne Hurmeen ja Turkka Malin levyille.

Merilän juuri julkaistu uusi melodinen aikuisrock-kappale, Do You Still Love Me, syntyi hänen 25-vuotishääpäivänsä tunnelmissa.

"Tein kyseisen biisin vaimolleni Sarille 25-vuotishääpäivän lahjaksi. Sitten sen kuuli monitaituri Ilkka Kylmäniemi, ja homma karkasi käsistä. Viimeisen silauksen biisiin antoi Lordin ex-rumpali Kita, eli Astalan Sampsa omassa äänitysstudiossaan. Tomi Salakari teki hyvän videon idealla, että poikaporukka tapaa toisensa pitkästä aikaa soitinliikkeessä ja alkaa jammailla. Biisin sanomana on se, että jokainen pitkässä avioliitossa oleva henkilö miettii varmasti jossain vaiheessa, rakastaako kumppani minua vielä. Biisi on ylistys pitkälle rakkaudelle".

Merilä ylsi vuonna 1995 MTV3:n Kiitorata-laulukilpailun finaaliin ja pääsi kahdella esittämällään laululla mukaan ohjelman kokoelma-albumille. Kyseiseen kilpailuun ilmoittautui lähes 3 000 hakijaa, joista mukaan valittiin kasetilla lähetettyjen laulujen perusteella kaksitoista esitystä. Finaalin kuuden osallistujan joukossa olivat Merilän lisäksi mm. sittemmin tähtikaartiin noussut Nylon Beat -duo sekä Anna Eriksson.

Vuonna 1997 Merilä voitti MTV3:n 40-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn Juhlatähti-laulukisan.

Vuosina 1988-1990 Merilä lauloi myös Tukholmalaisen Hiroshima-heviyhtyeen jäänteille kasatussa Wild Child -bilebändissä Ruotsissa.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< DC:n Titans jatkuu p... Läpimurron kynnyksel... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova