Tuorein sisältö

Voi änkeröinen: Vesa Vierikko on Pelle Hermanni elokuvassa

08.07.2021 klo 15.10 | Luettu: 1492 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Sirkuspelle Hermanni on vuosina 1978–1988 tehty lastensarja, jota esitettiin Pikku Kakkosen osana. Veijo Pasanen näytteli kuolemaansa saakka Pelle Hermannia, joka hengaili sirkuksen liepeillä ja puhui suoraan katsojille joskus painavistakin asioista. "Voi änkeröinen" oli hokemana ja äitiliinin plättyset mansikkahillon kera olivat suurta herkkua.

Vesa Vierikko näyttelee Hermannia elokuvaversiossa, jonka ohjaa Timo Koivusalo. Kuvaukset alkavat 16. elokuuta. Vierikko lupailee sisällyttää tulkintaansa kunnianosoituksen Pasaselle, jonka kanssa hän on näytellyt.

Tv-sarjan kirjoittaja Simo Ojanen ei tahtonut jatkoa Hermannin itsensä matkalle Pasasen kuoleman jälkeen, mutta hän on muuttanut mielensä ja hän siunaa rakastetun hahmon uuden elämän. Ojanen on kirjoittanut myös Hermannista kertovia kirjoja ja sivuhahmoihin panostavia lyhyempiä sarjoja.

Mukana ovat Martti Suosalo, Hannu-Pekka Björkman, Iina Kuustonen, Minttu Mustakallio, Heikki Nousiainen, Tom Lindholm, Linda Wiklund, Ylermi Rajamaa, Tuija Piepponen, Helena Vierikko, Kalle Lamberg, Milo Tamminen ja Oona Hakanpää. Tekemiseen osallistuu myös Sirkus Finlandian väkeä.

Lähde: Yle

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< YleX:n Mökkifestarit... Disneyn seuraavassa ... >

Keskustelut (2 viestiä)

GabeWalker

Rekisteröitynyt 08.05.2017

08.07.2021 klo 19.08 2 tykkää tästä

Jess, mahtava juttu! Mutta tämän jälkeen uusi Pekko Aikamiespoika -leffa, kiitos.
lainaa
qwertypro

09.07.2021 klo 12.40 1 tykkää tästä

teaseri onkin jo julkaistu
https://www.youtube.com/watch?v=0gbqrfnHJ34
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova