Tuorein sisältö

Ilosaarirockin järjestävä taho kommentoi osaltaan laajana vellovaa syrjintä-ja ahdistelukohua

22.07.2021 klo 22.31 | Luettu: 495 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Joensuun Ilosaarirockin järjestävä taho kommentoi osaltaan laajasti vellovaa "Punks Too" ja "Metal Too" -keskustelua. Lyhyesti sanottuna viesti on seuraava: Ilosaarirockissa on nollatoleranssi kaikenlaiselle syrjinnälle, seksuaaliselle häirinnälle, ahdistelulle ja väkivallalle.

"Ilosaarirockissa on nollatoleranssi kaikenlaiselle syrjinnälle, seksuaaliselle häirinnälle, ahdistelulle ja väkivallalle. Emme hyväksy kenenkään ihmisarvoa, omaa tilaa tai koskemattomuutta loukkaavaa käytöstä, ja pyrimme jatkuvasti tekemään Ilosaarirockista mahdollisimman turvallisen jokaiselle. Kesän parhaan viikonlopun on tarkoitus olla ihan kaikille se kesän paras".

Ilosaarirockin henkilökunta on ohjeistettu puuttumaan kaikenlaiseen häirintään ja festivaalialueella liikkuvalla poliisilla on matala kynnys tehdä rikosilmoitus. Vuodesta 2019 lähtien alueella on myös tapahtumaviikonlopun ajan päivystänyt SPR:n seksuaalisen häirinnän tukihenkilö, jonka luokse häirinnän uhri voidaan ohjata.

"Ilosaarirockin kaltaisen tapahtuman suuri ihmismäärä tai rokkihumussa hankittu humalatila eivät oikeuta toimimaan kuin ääliö. Kohtelias ja kunnioittava käytös muita festaroitsijoita kohtaan on helppoa eikä vaadi paljoa. Me haluamme osoittaa tukemme jokaiselle häirinnän ja väkivallan uhrille. Kuulemme ja uskomme teitä".

Ilosaarirock järjestetään seuraavan kerran 15.–17.7.2022.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Pirun musikaalihullu... Naamat käyntiin perj... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova