Tuorein sisältö

Russian Doll 1-7 ja 1-8: "mehän elämme The Matrixissa, mutta sama kai se"

16.08.2021 klo 23.00 | Luettu: 960 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 7 ja 8:
The Way Out ja Ariadne


Tarina syöksyy raskaaseen laitaan, mikä on vangitsevaa hyvän vartin. Aikaluupin uhrit järkeilevät, että tragediat olisi vältetty, jos he olisivat huomaavaisempia. Ohjelmoijana täti painottaa, että he saivat aikaan "bugin", mikä on melkein loogista. Maailmasta katoaa kamaa kiihtyvällä tahdilla. On hankala yrittää mitään, kun ruumiit antavat periksi ja luuppi nollautuu. Todellisuuden luonteen kyseenalaistaminen on hyytävää: mikä edes voi olla ratkaisu?

Kokonaisuus ei kuitenkaan ole järin terävä. Ehkä kukin sivujuoni esitteli jotakin tarpeellista, mutta ajankäyttöä ajatellen useampi tapahtui komedian ja hengailun ehdoilla. "The Matrixin romahtaminen" on alustuksesta huolimatta uutta tietoa idean jyrkkyyden huomioiden, ja yhtäkkiä se onkin loppuun käsitelty.

Ilmeisesti molemmat oppivat jotakin uutta ja inhimillistä. Jäbä ainakin on hyväksynyt parisuhteensa tilan ja osuutensa siinä. Kun luuppi nollautuu, muu on ennallaan, mutta tyypit oppivat olevansa eri jatkumoissa. Nyt he voivat auttaa toistensa alkuperäisiä versioita. Se käy järkeen, jos muu ei. Sisäpiiritietojen ansiosta sankarit vangitsevat toistensa huomion yritettyään sitä jakson ajan. Jää tilaa tulkita, että kun aikajanat yhdistyvät, he ovat ystäviä ja parempia ihmisiä. Jee.

Tämä kannatti katsoa, vaikka jälkimaku tiivistyy sanoihin "vai niin".


Keskiarvo 8 jakson jälkeen ja arvosana kaudelle:


< Jaksot 1-5 ja 1-6 --- Jaksot 2-1 ja 2-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Perunakin on suositu... Madonnalta uutta mus... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova