Tuorein sisältö

Tansittavaa ja energistä, miksi luonnonsuojelu biisin aiheena pitäisi olla synkkää?

10.09.2021 klo 11.08 | Luettu: 732 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Eternal Erection -muusikoiden uusi kokoonpano Elliot's Crazy Compass julkaisee menevän ja tanssittavan hymnin luonnolle. Greenland Shark -singleä seuraava ensimmäinen studioalbumi "Bubbles" julkaistaan 24. syyskuuta.

Jos taannoin Michael Monroen kanssa tehty Pop Snap Crackle -single ja siihen tehty video olivatkin melkoista ilotulitusta, nyt julkaistava Greenland Shark pysäyttää kuulijan erilaisten vakavien asioiden lähteille.

Teksti kertoo kylmissä vesissä viihtyvästä grönlanninhaista, mutta kuvaa yhtä lailla ihmisen kyvyttömyyttä elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Yhtye toteaa, että biisissä on kuultavissa vaikutteita Talking Headsiltä, ja puhutut tekstiosuudet muistuttavat Kate Bushin Fifty Words for Snow -kappaletta.

Kappale syntyi alun perin pitkästä jamisessiosta. Se oli ensimmäisessä versiossaan yli kahdeksan minuuttia pitkä, ja siinä oli intro, jossa oli flamenco- ja fuusiovaikutteita. Biisistä tehtiin lopulta albumille viisi ja puoliminuuttinen versio, ja singlejulkaisu tiivistyi alle neljän minuutin versioksi.

Painavasta teemasta huolimatta mukana on Elliot's Crazy Compassille luontainen tanssittavuus ja pitelemätön energia.








V2.fi | J.A. Kaunisto
< Haloo Helsinki! julk... Metallican klassikko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova