Tuorein sisältö

Vain elämää -ohjelmassa Arttu Wiskari puhuu arkielämästä vaikean lukihäiriön kanssa

27.09.2021 klo 10.44 | Luettu: 315 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vain elämää -ohjelmassa ensimmäisenä vietetään Arttu Wiskarin päivää.

Huom, sisältää ennakkotietoa tulevasta.

Arttu Wiskari jaksossa ääninäyttelijän työstä, jota hän tekee musiikkiuran ohella. Ovi dubbaajan uralle aukesi jo lapsena, mutta kaikki meinasi tyssätä Wiskarin pahaan lukihäiriöön.

"Mä olin joku 10-vuotias, kun kävin dubbaamassa ekan kerran. Mulla on ollut pienestä asti ja on edelleenkin tosi paha lukihäiriö. Mä en pysty lukemaan kirjaa esimerkiksi normaalisti, mulla pomppii ne rivit ja kun mä saan sen luettua, mä en enää muista yhtään, mitä mä oon lukenut".

Musikaalisuus osoittautui yllättäväksi keinoksi selättää vaikeudet.

"Mä vedin sairaan hyvin aina ne kohdat, missä piti laulaa. Sitten ne tajusi, että okei, toi jätkä osaa laulaa. Ne rupesi tekemään mulle sellaisia rytmejä, että sano tällaisella rytmillä. Sitten mä rupesin rytmittämään sitä tekstiä, niin kaikki meni oikein. Ne laittoi sadan markan seteleitä siihen tarkkaamon ikkunaan, että vedät oikein ton, niin saat sata markkaa".

Ääninäyttelijän töitä riittää yhä, mutta nykyään rytmitysten tilalla on tarkkaamossa sekuntilaskuri. Arttua on dubannut mm. Disneyn Vaiana-elokuvan laulavaa Tamatoa-jättirapua vuonna 2017, Kung-Fu Panda -elokuvien mestari Mantista ja Tong-soturia vuoden 2021 elokuvassa Raya ja viimeinen lohikäärme.

"Se on siistiä, kun pystyy pelleillä, heittäytyä ja nauttia edelleen siitä, että pystyy olemaan sellainen lapsi."

Vain elämää -ohjelman 12. kauden jaksot Nelosella ja Ruudussa perjantaisin klo 20.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallica jälleen is... Mötley Crüe -rokkari... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova