Tuorein sisältö

Mikko Kuustosen Profeetta on syntynyt

11.09.2008 klo 10.48 | Luettu: 4429 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mikko Kuustonen ja Jukka Perko toteuttivat hiljaiselossa yhdentoista kappaleen albumin, joka kantaa nimeä Profeetta. Albumin innoittajana toimi samanniminen Kahlil Gibranin kulttiteos. Albumilta on lohkaistu ensimmäinen radiosingle Tyttäreni, jonka ydinajatus on on Gibranin tutuimpia; "Teidän lapsenne eivät ole teidän lapsianne".

Jukka Perko ja Mikko Kuustonen tunnustavat runopoikuutensa – molemmat miehet ovat teineinä ammentaneet lohtua angsteihinsa Kahlil Gibranin Profeetta-teoksesta, joka kuului jokaisen vapautta ja rakkautta janoavan hipin peruslukemistoon 60-luvulla. Miehet päättivät paneutua kirjaan uudestaan tutkiakseen mahdollisia yhteyksiä nykyaikaan.

- Se oli kouluvuosina pehmeän hippimystiikan peruslukemistoa, johon arvelutti tarttua uudelleen. Teos kuitenkin kestää aikaa hyvin ja tuntui jopa hämmentävän ajankohtaiselta, toteaa Kuustonen.

- Olemme tehneet viime aikoina Mikon kanssa tiivistä yhteistyötä, ja tämä projekti tarjosi mahdollisuuden kokeilla jotain täysin uutta; lähestyä tuttuja teemoja ikään kuin kahdesta suunnasta samaan aikaan, kertoo Jukka Perko.

Olennaista tälle albumille on yksinkertaisten melodioiden yhdistäminen vahvoihin tarinoihin ja impulsiiviseen jazz-bändiin, johon kuuluvat Timo Kämäräinen (kitara), Antti Lötjönen (basso) ja Jaska Lukkarinen (rummut). Laulu on vahvaa Kuustosta, sovitukset ja sointi taas aitoa Perkoa.

Mikko Kuustonen ja Jukka Perko esiintyivät elokuussa Helsingin Juhlaviikkojen yhteydessä järjestetyillä Viapori Jazzeilla kahteen otteeseen, ja konsertit olivat yleisömenestyksiä. Taiteilijakaksikko lähtee helmikuussa 2009 konserttikiertueelle.







V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kimin vaimon ravinto... Johnny Depp on Verbi... >

Keskustelut (3 viestiä)

Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

11.09.2008 klo 22.17

Ei sentään Mikko Kuusumun Profeetta.
lainaa
Eeric

12.09.2008 klo 01.30

Eiks Kuustosella oo jo ainakin kolme levyä, joiden nimi on "Profeetta"?
lainaa
juha82

15.01.2023 klo 14.32

mikon laulu on rauhoittavaa. Hänellä on loistava kyky tehdä tylsästä biisistä semmonen, että sitä jaksaa kuunnella. Ja silloin kun hän tekee bluesrock biisin , niin hänellä on kadehdittava kyky saada siihen paljon syvyyttä ja bluesrock on genrenä semmone, ettei siihen ole maailman helpointa saada syvyyttä. Tälle levylle annan 4/5 ja myös jukka perkon panos kuuluu vahvasti läpi tällä studiolevyllä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova