Tuorein sisältö

Michael Shannon, Emilia Clarke ja Dane DeHaan vainoavat kommunisteja

14.10.2021 klo 14.30 | Luettu: 363 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Michael Shannon näyttelee pääosaa elokuvassa McCarthy, joka kertoo kommunismin pelosta 1950-luvun Yhdysvalloissa. Senaattori Joseph McCarthy oli niin hakoteillä syyttäessään muita vallankumouksellisuudesta ja maanpetoksesta, että hänen mukaansa on nimetty sana "mccarthyismi".

Kommunismin pelko oli vahvaa jo ennen kuin McCarthy ratsasti aallolla. Neuvostoliitto oli uskottavampi uhka Yhdysvaltain olemassaololle kuin kohtuullisen hintaista terveydenhuoltoa toivovat "vasurit" ovat nykyään, mutta McCarthy ja kumppanit näkivät senkin suuntaiset tyypit vakoojina ja epäamerikkalaista agendaa levittävinä soluttautujina.

McCarthyn suosio laski lopulta, kun todisteet uupuivat, ja senaatti nuhteli häntä virallisesti, mihin ura käytännössä päättyi. McCarthy oli alkoholisti, joka kuoli maksasairauteen 48-vuotiaana.

Emilia Clarke näyttelee McCarthyn työntekijää ja puolisoa Jean Kerriä. Dane DeHaan näyttelee asianajaja Roy Cohnia, joka oli McCarthyn luottomies. Ohjauksesta vastaa Václav Marhoul, joka sai huomiota muutamia vuosia sitten rajulla Kirjava lintu -elokuvalla.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Eternal Erectionista... Deep Purple julkaisi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova