Tuorein sisältö

Rytmihäiriö juhlii synttäreitään

17.09.2008 klo 12.28 | Luettu: 2049 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suomalaisen rockin kulttinimiin kuuluva Rytmihäiriö on päässyt kunnioitettavaan 20 vuoden ikään. Surmacoren suurlähettiläät juhlistavat yhteistä taipaltaan Helsingin Nosturissa 25. lokakuuta.

Hardcorea ja metallia musiikissaan yhdistelevä Rytmihäiriö perustettiin vuonna 1988. Rytmihäiriön ensimmäinen julkaistu äänite oli omakustanne-EP Surmatyö vuodelta 1990. Samana vuonna julkaistiin Ihmisiä kuolee-EP, joka oli Spinefarm Recordsin ensimmäinen julkaisu. Esikoislevy Surman siipien havinaa ilmestyi LP:nä vuonna 1991. Rytmihäiriö hajosi vuonna 1992, mutta palasi uuden kokoonpanon kanssa kuuden vuoden tauon jälkeen. Uudistuneen miehistön comeback-EP Surmaa kännissä ilmestyi vuonna 2003.

Toinen albumi Saatana on Herra ilmestyi alkuvuodesta 2005, ja sen myötä Rytmihäiriö osoitti palanneensa jäädäkseen. Sakara Records -levymerkin alla julkaistu kolmas albumi Seitsemän Surman Siunausliitto näki päivänvalon vuoden 2006 lokakuussa. Orkesterin neljäs studioalbumi Sarvet, sorkat, salatieteet julkaistiin 27. helmikuuta kuluvaa vuotta ja se nousi julkaisuviikollaan virallisen albumilistan 10. sijalle.

Juhlakeikalla Nosturissa 25.10. kuullaan kaksi erillistä Rytmihäiriö-settiä. Vuosien 89-91 kokoonpano esittää ensimmäisen LP:n ja EP:iden kappaleita ja nykyinen kokoonpano soittaa keikoilla harvemmin kuultua materiaalia vierailijoiden tukemana. Lisäksi levyillä kuultavia moniäänisiä kuoro-osuuksia toteutetaan ensimmäistä kertaa elävän yleisön edessä. Juhlan kunniaksi painetaan myös paita, joka on myynnissä ainoastaan Nosturin juhlakeikalla.

Lauteet Rytmihäiriölle lämmittää Disease of the Nation. Liput tapahtumaan maksavat 10 Euroa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Nettivetoomuksessa v... PMMP kutsuu sirkukse... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jii

19.09.2008 klo 17.14

Kuvailisin bändin musiikkia sanoilla: hyvää paskaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova