Tuorein sisältö

The Wheel of Time 1-3: jos Tolkienia ei saa kopioida, ei sitten tehdä mitään

03.12.2021 klo 21.30 | Luettu: 946 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
A Place of Safety


En ylläty, jos aavekaupunkia ei enää mainita. Sankarit pakenivat sieltä eri suuntiin johdonmukaisen keskiaikafantastisesti. Mitään ei tapahdu, joten on puhuttava hahmoista.

Pidin vaaleatukkaista poikaa nilkkinä: köyhän miehen Anakin Skywalkerina. Hän kuitenkin painaa rehtiä duunia rahapulassa, tuulenpesän kukkoillessa. Ehkä heissä on tasoja. Pidin heti enemmän kapakkaa pyörittävästä leidistä, jonka helmoissa he roikkuvat. Ainoa käänteen korvike on se, että leidi on paha. Hänellä on olevinaan voimiakin, mutta vaikutelma on vahvasti se, etteivät nilkit pärjää edes opportunistiselle pimulle. Mikä avuksi, kun Man-Dragon-Aragorn on ihan muualla? Ei hätää, höpsö: jokaisessa fantasiapubissa on yksi Aragorn.

Samaan aikaan osaavin näyttelijä nukkuu koko jakson, koska Moiraine-velho haavoittui. Mandragoran nahistelee viidennen pennun kanssa, joka on (tarkoituksellisen) mystisesti saanut muut kiinni jäätyään jälkeen. Pentu on äkäinen.

Loput kaksi kakaraa juoksevat eteenpäin kunnes he tapaavat avuliaita kiertolaisia. Iso poika on ehkä vähän enemmän "nalle" kuin "Hodor". Tytön luonteesta en osaa sanaa heittää, mutta veikkaan, ettei hän ole legendojen valittu, koska hän on ennakkosuosikki.

Lopussa luvataan lisää hahmoja. Kun näin Peter Franzénin, jonkun häkkimököttäjän ja (aiemmin) sen nilkkejä avustaneen "Aragornin", en muistellut Tolkienia, vaan muita klassikkoja: "jaha, sieltä tulee herra isoherra; kai sillä jotain perkeleen tärkeetä asiaa on".


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Spotify-palvelun vuo... Miehekästä menoa old... >

Keskustelut (1 viestiä)

MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

10.12.2021 klo 11.32 1 tykkää tästä

Kommentointi peilaa välillä lähes sanasta sanaan omia fiiliksiäni sarjaa katsoessa. Kyllähän tämä on silti viihteestä mennyt, ja tavallaan toivon sarjalle menestystä koska uskon että pitkän tuotannon aikana arvoa voi tulla lisää (vaikka game of thronesin kohdalla koin toisin)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova