Tuorein sisältö

Sideways julkisti nimiä - festivaalilta myös merkittävä eettinen linjaus, ensimmäisenä suurena festivaalina Suomessa

08.12.2021 klo 12.58 | Luettu: 409 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Helsingin Nordiksella 16.–18. kesäkuuta järjestettävän Sideways-festivaalin ensimmäiset 27 artistia ovat nyt selvillä.

Ensimmäisen julkistuksen ulkomaisiin nimiin kuuluvat Caribou, Mac DeMarco, Mogwai, The Avalanches, Big Thief, Molchat Doma, Oneohtrix Point Never, Passenger, Yves Tumor & Its Band, Dry Cleaning sekä Ryley Walker.

Suomalaisista nimistä vahvistetaan Vesala, Vesta, Ruusut, Yeboyah, Maustetytöt X Agents, Uusi Fantasia, Arppa, F, Jesse Markin, Kissa, Malla, Pambikallio, Rosa Coste sekä Yona.

Sidewaysiin on vahvistunut myös kaksi ainutkertaista erikoiskeikkaa. Superkokoonpano Haunted Plasmassa vaikuttavat mm. Juho Vanhanen (Oranssi Pazuzu), Timo Kaukolampi (K-X-P, Op:l Bastards) ja Tomi Leppänen (Circle, Aavikko). Yhtye soittaa Sidewaysissa uransa ensimmäisen keikan elävän yleisön edessä. Toinen erikoistapaus on kansainvälistä ylistystä ajankohtaisella kimppalevyllään keräävien Circlen ja brittimuusikko Richard Dawsonin yhteisesiintyminen.

Lisäksi Sideways siirtyy ensimmäisenä suurena kotimaisena musiikkitapahtumana pelkän kasvisruoan tarjoamiseen niin yleisölle kuin festivaalin esiintyjille ja henkilökunnallekin.

"Kasvisruokaan siirtyminen tuntui Sidewaysille itsestäänselvältä vaihtoehdolta. Suuri osa festivaalilla myydyistä ruoka-annoksista on jo tähänkin asti ollut kasvis- tai vegaaniruokaa, ja ympäristövastuullisuus on sekä Sidewaysille että tapahtuman kävijöille tärkeä arvo. Kuten aiemminkin, festivaalimme ruokatarjonta tulee olemaan kiinnostavaa, tasokasta ja monipuolista, ja tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä tapahtumaan saapuvien ruokatoimijoiden kanssa jo suunnitteluvaiheessa," Sidewaysia järjestävän Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen taustoittaa.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Suomipop Festivaali ... Paula Vesala julkais... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova