Tuorein sisältö

The Wheel of Time 1-6: Gandalf ei edennyt uralla sängyn kautta; Radagast Ruskeasta en tiedä

14.12.2021 klo 22.30 | Luettu: 2165 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
The Flame of Tar Valon


Velhoyhteisö natisee liitoksistaan istunnossa, jossa ensin tuomitaan "väärä messias" pöpilään. Todennäköisin petturi on nariseva punainen velho Päivi Räsänen. Päävelho vaikuttaisi pönöttävältä kermapeffalta, ellei takauma fiksusti esittelisi hänen juuriaan.

Tavoitteensa salaavaa Moirainea nuhdellaan ja lopussa hänet häädetään velhotornista. Hän tapittaa pomoa tunteellisesti vannoessaan pyhän hepin kautta, että hän kunnioittaa tuomiota...

Jätin mainitsematta, että Moiraine ja pomo ovat rakastavaisia, jotka juonivat häädöstä ja muusta, sillä jäin miettimään, olisiko asian panttaamisella arvoa. Mitä jos se olisi mysteeri, miksi pomolle tekee tiukkaa antaa potkut? Ei se välttämättä toimisi, mutta nykyisellään huomioni oli siinä, että Moirainen ja pomon kannattaisi näytellä paremmin, kun muut tuijottavat. #Nipo

Herra pahaherra on putkassa. Tuhma "messias" voi vapauttaa hänet, mutta kiltti voi kiusata häntä, joten Moiraine heittää kolikkoa viedessään ehdokkaat vierailulle. En tässä yhteydessä syytä tätä Tolkienin kopioimisesta, mutta eikö myös Sarumanin salaiset pallohommat voisi esittää siten, että "hän tarkoittaa hyvää"?

Örkkejä on tulossa pirusti, jos homma kusee. Mistä niitä tulee ja miksi? Nämä kannattaisi selittää kunnolla, kun siirtolaisuudelle ei löydy liikaa ymmärrystä todellisuudestakaan.

Moiraine lausuu ikonisen repliikin "velviivs äste velviivs" johdattaessaan pennut teleporttiin. Tuulenpesä jää pois! Nyt jännittää, onko hän niin paha... että hän kävelee kohti kohtaloaan, vaikka oikotie on keksitty. Vihjatusti jeesussielu on saattanut jakautua. Se ajatus lohduttaa, ettei neljää pentua turhaan katsota.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vihdoinkin uutta pie... Kun Nicolas Cage näy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova