Tuorein sisältö

The Witcher 2-1: Kaunotar ja hirviö - ja noituri on Gaston?

17.12.2021 klo 22.30 | Luettu: 2995 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
A Grain of Truth


Sirpaleinen 1. kausi pudotti kärryiltä toistuvasti, mutta myi hahmot, sillä kaksi vuotta myöhemmin koen Geraltin ja Yenneferin vanhoiksi tutuiksi, enkä keksi solvauksia vähemmän persoonallisesta Ciri-prinsessasta. Maailmantilanne on "sama kuin näissä kaikissa", mutta se sopii, että Geralt ja Ciri hengailevat yhdessä maagisesta kohtalosta johtuen, sillä se on juoni verrattuna eri ajoissa notkuvien tyyppien sooloiluun.

Jakso tekee hämmentävyydestä taidetta. Klassikkosatujen kommentointi on harvoin näiden sarjojen juttu, mutta Kaunotar ja hirviö tulee pakosti mieleen, kun Geralt ja Ciri yöpyvät kirotun miehen kartanossa. Geralt tuntee äijän ajalta ennen kuin äijä oli sikahirviö. Sika on charmikas taikuri. Jälleen rakkaus liittyy kirouksen sääntöihin ja kirous lankesi syystä. On selvää, ettei Ciri ota tästä ukkoa itselleen, mutta Geralt on kyyninen ja epäileväinen, joten mitä on meneillään?

Hämmennys auttaa eläytymään Ciriin, joka ei Geraltia vielä tunne. Hämmennys kasvaa, kun paljastuu, että sialla on jo sydänkäpy, joka on niitä hirviöitä, joita Geralt työkseen metsästää. Jos kovan luokan S/M lohduttaa miestä, joka on tuomittu liian pitkään eläväksi siaksi perin samaistuttavasti, onko Geraltilla oikeutta riehua? Ehkä on. Hänen kantansa on lopulta selkeä, vaikka olen hirviöromantiikan pää-äänenkannattaja Itä- ja Pohjois-Euroopassa.

Geralt kaipailee Yenneferiä, jolla on vaikeuksia 1. kauden lopputaistelun jälkitunnelmissa. Taso on parantunut, jos nämä kolme edes pyrkivät samaan suuntaan irtonaisen kauhufantasian sävähdyttäessä edes suunnilleen tämän jakson malliin.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 2-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Dyyni-ohjaaja silmäi... Netflixiin on tuloss... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova