Tuorein sisältö

Karmeat ja kauniit kauhut shokeeraavat elokuvajuhlilla

19.09.2008 klo 15.51 | Luettu: 3759 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Toronto International Film Festival ja Fantastic Fest ovat pienille elokuville ponnahduslautoja suuren yleisön tietouteen, ja kriitikkojen puheista päätellen kaksi kauhuelokuvaa on lyömässä itsensä läpi.

Ruotsalainen kiusatusta pojasta ja vampyyritytöstä kertova elokuva Let the Right One In on saanut osakseen ylistystä aiemminkin. Fantastic Festin järjestäjätahon Ain't It Cool Newsin nimimerkeillä Quint ja Massawyrm kirjoittavat vakiokriitikot kutsuvat molemmat elokuvaa yhdeksi vuoden parhaista, ellei jopa vuoden parhaaksi. Massawyrm ilmoittautuu vampyyrifaniksi ja kertoo, että elokuva ymmärtää täydellisesti mitä vampyyrit ovat sen ohella, että se on erinomainen elokuva: mies lupaa viiltää auki jokaisen, joka jättää sen katsomatta. Molemmat kriitikot sanailevat myös asiallisia siitä, kuinka vahva ja vaikuttava tapaus kyseessä on.

Pienen budjetin kauhuelokuvaa Deadgirl on kuvattu monissa arvosteluissa älykkääksi, omaperäiseksi, hyvin näytellyksi ja jopa hyvällä maulla tehdyksi. Yllä mainittu Massawyrm tiivistää elokuvan ideaa näin: "Kaksi kovan luokan luuseria löytää puolikuolleen alastoman naisen. Mitä luulet, että he tekevät? Ei, ajattele jotain vielä kauheampaa. Ei kun VIELÄ kauheampaa."

Kauhuelokuvasivusto Bloody-Disgusting kuvaa Deadgirliä välittömäksi klassikoksi, jolla on kaikesta huolimatta enemmän yhteistä pojasta mieheksi -kasvudraaman Stand by Me – viimeinen kesä kuin Saw ja Hostel -sarjojen kanssa. Myönteisen naisnäkökulman tarjoaa nettilehden Little White Lies kirjoittaja, jonka mukaan elokuva menee äärimmäisyyksiin, mutta samaan aikaan kertoo miesten pahuudesta hienovaraisin tavoin.

Deadgirlin traileri löytyy täältä. Ruotsalaisen vampyyrielokuvan taas alta:



(Let the Right One In on elokuvan Låt den rätte komma in englanninkielinen nimi. Ylläolevassa videossa on kirjoitusvirhe.)

Lähteet, mm.: AICN: Quint, AICN: Massawyrm, Bloody-Disgusting, Little White Lies

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Spice Girlsin paluu ... Metallica ykkönen 18... >

Keskustelut (3 viestiä)

tuba93

Rekisteröitynyt 08.06.2008

19.09.2008 klo 16.32

Tou ruotsalainen leffa vaikutti todella hyvältä pelkän trailerin perusteella !!!
lainaa
Dix-Tracys

Rekisteröitynyt 22.04.2007

19.09.2008 klo 18.29

Aah. Kun ensimmäisen kerran näin tuon trailerin keväällä olin myyty. Aivan pakko käydä katsastamassa.
Toinen herkkupala Pohjoismaista on mainion Jadesoturin ohjanneen AJ Annilan Sauna.
Ei perskele, leffasta nähty vain pari kuvaa ja ne saivat jo paikat kosteiksi.

Himottaa :)
lainaa
Pkunk

Rekisteröitynyt 08.08.2007

19.09.2008 klo 18.35

Ei varsinaisesti ylläollevaan uutiseen, mutta onhan näitä festareita Suomessakin. Rakkautta ja Anarkiaa filmifestifaali on käynnistynyt juuri täydellä tohinalla. Missä uutinen vai ohitinko sen epähuomiossa?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova