Tuorein sisältö

Paula Vesala tuskailee artistin koronapiinaa: 'Vaikeaa aikaa

27.01.2022 klo 16.19 | Luettu: 528 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

"Vaikeaa aikaa".

Paula Vesala tuskailee somessa artistin epätoivoisesta tilanteesta koronasäännösten viidakon keskellä.

Matalan riskin tapahtumien avautumisesta koronarajoituksista on puhuttu. Mitä se sitten tarkoittaa, ja onko se riittävästi?

"On puhetta ”matalan riskin tapahtumien” avaamisesta, mutta klubikiertue kun on tulossa niin en tiedä milloin isolla joukolla meidän alan ihmisiä aukeaa nämä työt jotka on määritelty korkeaksi riskiksi - valitettavasti tämä termistö on vakiintunut median ja poliitikkojen käyttöön vaikka riskipisteytys on todella vain verkkosivu vailla taustadataa, ja tällä hetkellä alamme sulku ei ole juridisesti perusteltavissa".

Vesalalle ei enää pelkät lupaukset ja vakuuttelut riitä:

"Uskallanko edes toivoa että päästään töihin, kun meitä joka käänteessä on pidetty kiinni näytösluonteisesti, ei näyttöön perustuen. Ekana kiinni, vikana auki. Puhutaan että kesällä sitten - meillä on ensin koko kevät edessä, osa kiertueista ja tapahtumista jo jouduttu perumaan tai siirtämään, ei niitä saa siirreltyä takaisin. Jotkut siirrettiin syksyyn ja niiden tieltä peruttiin joku muu esitys. Sulkujen vaikutukset kantavat kauas tulevaan vaikka ovet aukeaisivat nyt heti. Loput jotka vielä uskovat että vaikkapa maaliskuussa ollaan auki (ei vain oudosti osittain vaan kokonaan), valmistelevat, rakentavat ja harjoittelevat lähestyviä esityksiä epävarmana siitä miten taas käy - varoitusaikaa tai ennakoitavuutta ei saada vaikka kaksi vuotta on pyydetty".

Tapahtuma- ja kulttuurialalla on noin 200 000 ihmistä joiden pitää pysyä hengissä vaikka oikeus oman työn tekemiseen on kielletty.

Vesala muistuttaa kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenosoituksesta Senaatintorilla 3.2. kello 12. "Tule sinäkin sinne. Ei tarvitse kuin seistä kanssamme".
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ryan Reynolds ja Kon... Näyttelijä on sama, ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova