Tuorein sisältö

Once-elokuvan laulava tähtipari keikalle Suomeen

23.09.2008 klo 10.50 | Luettu: 3149 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Irlantilais-tsekkiläinen The Swell Season saapuu marraskuussa ensimmäiselle keikalleen Suomeen. Once -menestyselokuvasta kansainväliseen suosioon singahtanut yhtye konsertoi Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla perjantaina 14. marraskuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin tiistaina 30. syyskuuta Lippupalvelussa.

The Swell Seasonin muodostavat irlantilainen Glen Hansard ja tsekkiläinen Markéta Irglová, jotka näyttelivät Once -elokuvan pääroolit sekä kirjoittivat ja esittivät yhdessä kaiken elokuvassa kuultavan musiikin. Pienellä budjetilla tehty Once on vahvatunnelmainen irlantilainen musiikkidraama, jossa katusoittaja ja siirtolaistyttö rakastuvat. Yhdysvalloissa yllätyshitiksi noussut elokuva on voittanut kansainvälisiä palkintoja, mm. yleisöpalkinnon Sundance Film Festivalilla. Myös Suomessa Once on menestynyt ilmiömäisen hyvin. Tällä hetkellä elokuvan on nähnyt yli 30 000 suomalaista.

Elokuvan soundtrack on saanut kaksi Grammy -ehdokkuutta. Hansardin ja Irglován esittämä tunnuskappale Falling Slowly palkittiin Oscarilla vuoden parhaana lauluna. Falling Slowly löytyy Once -soundtrackin ohella myös Hansardin ja Irglován Tsekeissä nauhoittamalta The Swell Season -albumilta (2006), josta tuli myöhemmin duon kutsumanimi. Kyseinen kappale on julkaistu myös Hansardin pääbändin, suositun irlantilaisyhtyeen The Framesin vuonna 2007 julkaistulla The Cost -levyllä.

Once -elokuvan julkaisun jälkeen Hansard ja Irglová ovat kiertäneet The Swell Seasonina myyden loppuun konsertti- ja teatterisaleja Yhdysvalloissa ja useimmiten peräti peräkkäisinä iltoina. Konsertit ovat keränneet kiitosta intensiivisestä tunnelmoinnistaan ja aitoudestaan. Yhtyeen Helsingin keikka on osa laajaa Euroopan kiertuetta.

Kuuntele kokoonpanon herkkää fiilistelyä The Swell Seasonin MySpace-sivuilta.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Frederik haluaa Euro... Duudsonien tulevalla... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova