Tuorein sisältö

Brittiläinen punkin veteraani Suomeen

24.09.2008 klo 11.15 | Luettu: 2578 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kotimaassaan Iso-Britanniassa jo instituutioksi kasvanut punkrockbändi The Stranglers saapuu esiintymään Suomeen tammikuussa. Yhtye esiintyy 13. tammikuuta Helsingin Tavastialla ja 14. tammikuuta Tampereen Pakkahuoneella. Keikkojen liput tulevat myyntiin Tiketissä ja Lippupalvelussa tämän viikon perjantaina 26. syyskuuta.

The Stranglers on nähty Suomessa edellisen kerran vuoden 1988 Ruisrockissa. Nykyään yhtye kiertää ja levyttää nelimiehisellä kokoonpanolla, johon kuuluvat perustajajäsen ja kosketinsoittaja Dave Greenfield, alkuperäisrumpali Jet Black, alkuperäisbasisti Jean-Jacques Burnel sekä vuonna 2001 bändiin liittynyt kitaristi Baz Warne.

Jo vuonna 1974 Guilford Stranglersina perustettu yhtye tuli tunnetuksi suorapuheisuudestaan ja sanoitustensa omintakeisesta mustasta huumorista. The Stranglersista tuli osa 1970-luvun kasvavaa punk-liikehdintää ja yhtye mm. lämmitteli The Ramonesia näiden ensimmäisellä Lontoon keikalla vuonna 1976. Bändin debyyttilevy Rattus Norvegicus julkaistiin vuonna 1977 ja levyn toinen single Peaches singahti brittilistan kymmenen myydyimmän singlen joukkoon nostaen The Stranglersin brittipunkin etulinjaan ja siitä suuren yleisön tietoisuuteen.

Bändin musiikki on kehittynyt alkuvuosien tylystä ilmaisusta monipuolisemmaksi ja melodisemmaksi. The Stranglersin Greatest Hits -cd on myynyt yli miljoona kappaletta. Yhtyeen useat singlet ovat yltäneet briteissä Top10 -listalle, esimerkiksi Golden Brown ja No More Heroes. Yhtyeen viimeisin julkaisu Suite XVI on vuodelta 2007.

Veteraanipunkkarien Suomen keikat ovat osa yhtyeen laajempaa kiertuetta ja 2000-luvun alussa alkanutta uutta nousua. The Stranglers kiersi kesällä festivaaleja ja jatkaa keikkailua Brittein saarilla tämän syksyn. Joulukuussa yhtye käy myös Australiassa keikoilla. Vuoden 2009 alusta alkaa Euroopan kiertue, joka ulottuu helmikuun puolelle.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Courtney Love etsii ... Kotimainen kokoonpan... >

Keskustelut (1 viestiä)

TBW

24.09.2008 klo 18.22

mainiota paskaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova