Tuorein sisältö

JIM-kanavalla mietitään maailmaa ilman ihmistä

30.09.2008 klo 10.31 | Luettu: 5035 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

JIMillä nähdään loka-marraskuun vaihteessa kaksiosainen dokumentti JIM D: Maa ihmisten jälkeen, jossa pohditaan tulevaisuuden kuvaa maapallostamme ilman ihmisiä. Dokumentissa pähkäillään sitä, miltä maapallo näyttäisi, jos ihmisiä ei enää olisi, ja kuinka pian luonto ottaisi oman paikkansa takaisin.

Dokumentin ensimmäinen osa nähdään 28.10. ja toinen 4.11.

Dokumentissa tutustutaan eri alojen asiantuntijoiden arvioihin ja ennustuksiin siitä, millaista maapallolla olisi ilman ihmisiä. Asiantuntijat insinööritaidon, kasvitieteen, biologian, ekologian, geologian, arkeologian ja ilmatieteen alalta maalaavat kuvaa maailmasta päivien, viikkojen, kuukausien, vuosien ja vuosituhansien jälkeen siitä, kun ihmistä ei enää ole. Dokumenteissa keskitytään tulevaisuuden kuviin maapallosta ajalla, jolloin luonto on ottanut omansa takaisin. Ohjelmissa pohditaan muun muassa sitä, millainen eläimistö maapallolla selviäisi tuolloin, millaisia kasveja meillä olisi, ja miten rakennukset hiljalleen jäisivät kasvuston alle ja sortuisivat.

Ensimmäisessä osassa päästään nykyaikaisten tietokonetehosteiden avulla näkemään, miten katoavaisia ihmiskunnan aikaansaannokset ovat luonnon valtavien voimien edessä. Tästä saadaan järkyttävä käsitys, kun ohjelmassa vieraillaan Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen aavekaupungiksi muuttuneessa Pripjatissa. Dokumentin toisessa osassa luodaan tarkka kuva siitä, millaista maapallolla olisi tuhat vuotta katoamisestamme. Lisäksi asiantuntijoiden voimin pohditaan sitä, ottaisiko jokin uusi ihmisen kaltainen elollinen paikkamme maapallolla ja millaisen ympäristön me sille jättäisimme.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Lars Ulrich vastaa v... Tina Turnerin maailm... >

Keskustelut (2 viestiä)

Pkunk

Rekisteröitynyt 08.08.2007

30.09.2008 klo 11.25

Mikähän on dokkarin nimi? Aftermath: Population Zero taikka Life After People. Ilmeisesti jälkimmäinen kun tulee kahdessa osassa ja käännöskin viittaisi sinne. Ensimmäisestä oli lohkaistu National Geographiciin muhkea juttu. Jälkimmäisessä asiat oli asiat paperimuodossa Scientific Americanissa. Aika nopeasti ihmisen puuhastelut pyyhkäistään maton alle.

Mielenkiintoisia "mitä jos"-dokkareita.
lainaa
nimetön

17.03.2010 klo 15.58

Siinä dokumentissa on kiva katsella, millainen maailma olisi ihmisten jälkeen. Katsoin sen ekan jakson ja mietin, että siis vasta 100 miljoonan vuoden jälkeen, ihmisten tekeleitä ei enää ole. Vain luita olisi silloin 100 miljoonan vuoden päästä. Mutta kuka tietää, vaikka ihmiset eivät katoaisikaan. Hyvä ohjelma!
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova