Tuorein sisältö

Sauna myytiin Jenkkeihin

01.10.2008 klo 10.42 | Luettu: 3412 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

AJ Annilan ohjaaman Sauna-elokuvan Pohjois-Amerikan levitysoikeudet on myyty IFC Entertainmentille. Sopimus kattaa Yhdysvaltojen lisäksi myös Kanadan. IFC Entertainment on yksi johtavia amerikkalaisia independent-elokuvien levitysyhtiöitä, joka Saunan lisäksi levittää muun muassa Lars von Trierin, Lukas Moodysonin ja Steven Soderberghin elokuvia. Sauna saa ensi-iltansa Suomessa 24. lokakuuta.

AJ Annilan ohjaama ja Iiro Küttnerin käsikirjoittama Sauna on 1500-luvun loppuun sijoittuva voimakas tarina kahdesta suomalaisveljeksestä, synnistä ja katumuksesta. Veljekset Erik (Ville Virtanen) ja Knut (Tommi Eronen) kuuluvat komissioon, joka merkitsee uutta rajaa Ruotsin ja Venäjän välille pitkän sodan päätyttyä. Jossain pohjolan reunamailla miehet syyllistyvät hirvittävään rikokseen, mikä jättää molempiin lähtemättömän jälkensä. Suon keskeltä – keskeltä ei mitään – komissio löytää nimettömän, mystisen rajakylän ja kylästä saunan... Saunan, jossa synnit pestään.

AJ Annilan esikoisohjaus Jadesoturi ilmestyi vuonna 2006.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kotiteollisuuden Par... Katsasta Bond-musiik... >

Keskustelut (3 viestiä)

joohohhoijaa

01.10.2008 klo 23.39

vaikuttaa elokuvataiteen mestariteokselta
lainaa
Gun

02.10.2008 klo 12.41

Itseasiassa erittäin asiallinen pätkä ja hyvä että tällaista suomielokuvaa myydään maailmalle.
lainaa
sipuli75

02.10.2008 klo 14.04

Mahtavaa!! Vihdoinkin laatukamaa maailmalle. Täähän ei ollut missään tapauksessa mikään veripläjäys vaan todella hieno ja kauniskin leffa!
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova