Tuorein sisältö

Moon Knight 1-5: helvetin typerä helvetti on vain yksi tarinan tasoista

27.04.2022 klo 22.00 | Luettu: 1368 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Asylum


Pääjuoni on tauolla näennäisesti, kun sarja selittää sekavasti ja yhä puutteellisesti, kuka sankari on – toiseksi viimeisessä jaksossa.

Alku selkeästi kysyy, onko sankari mielisairaalassa vai pahiksen hallitsemassa illuusiossa. Sitten sankari jakautuu taas kahtia, jolloin virtahepo selittää heidän olevan egyptiläisessä tuonelassa, eli veneilemässä hiekka-aavikolla kohti tuomiota. Sankarit yhä näkevät mestan sairaalana alitajuisista syistä, mutta nyt jokainen huone on muisto...

Egyptiläinen hepohiekkajollasairaala sallii jakson keskittyä takaumiin ja paljastaa sankarin traagisen historian vetelän farssimaisesti. Veli kuoli, äiti hakkasi, sivupersoona oli pakko kehittää ja miehestä tuli tappaja ja sitten luurankopulun kätyri, minkä kunniaksi Oscar Isaac yrittää pullauttaa silmät päästään.

Ennen sairaalaa pahis ampui sankaria. Hepo vahvistaa niin käyneen. Sankari vaikuttaa hyväksyvän tilanteen. Ja silti palaamme vaihtoehtoisiin sairaalakohtauksiin, joissa pahiksen näköinen tyyppi väittää olevansa psykiatri. Ampuiko pahis sankaria maagisella telepatialuodilla, joka vakuuttaa jumalillekin, että sankari on kuollut, mutta silti sallii pahiksen rääkätä sankaria mielen sisällä - vai onko meidän vain tarkoitus tiedostaa tämä mahdollisuus? Sarja on ihan täyttä paskaa.

En usko, että koko tarina paljastuu harhaksi, mutta vaikka paljastuisikin ja se kaiken selittäisi, ongelma on se, etteivät muut vaihtoehdot selitä yhtään mitään tässä ja nyt. Ei ole panoksia. Ei ole syitä välittää.

Toinen sivupersoona mahdollisesti "kuolee" tippumalla hepoveneestä. Se ei ole vakiintunut tapa kuolla. Molemmat persoonallisuudet ovat jo kuolleet. Kyseessä on mielikuvitusolento, joten asian voi kumota helposti. Mikään ei vihjaa, että tämä parantaa päähenkilön, eikä mikään vihjaa, että pudonnut sivupersoona on tärkeä, vaikka sarja on panostanut pääasiassa häneen.

"Arvosana" tälle jaksolle (sic):


"Keskiarvo" 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uusi näyte Michael M... Lady Gaga julkaisee ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova