Tuorein sisältö

Alan Mooren Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga yrittää taas onneaan elokuvana

17.05.2022 klo 23.00 | Luettu: 875 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Alan Mooren kirjoittama ja Kevin O'Neilin piirtämä sarjakuva Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (The League of Extraordinary Gentlemen) on yksi niistä Mooren sarjakuvista, joita ei käytännössä ole mahdollista kääntää elokuvaksi.

On mahdollista inspiroitua aiemmasta, mutta Mooren sarjakuva on sitä jo valmiiksi: hän otti tuttuja hahmoja kirjallisuudesta luodakseen sarjakuvamaisen sarjakuvan. Ensimmäisen elokuvaversion (kuvassa) ohjaaja Stephen Norrington teoriassa ymmärsi yskän intoillessaan, että tekeillä on elokuvamainen elokuva, eikä kopio aikuisten graafisesta novellista, mutta leffamaisesta leffasta tuli hölmöä, muovista roskaa 13-vuotiaille. Sean Connery lopetti uransa siihen.

Disney kehittelee uutta elokuvaa, jonka on määrä debytoida Hulussa eli Euroopan näkökulmasta Disney+ -palvelun aikuisten välilehdellä. Käsikirjoituksesta vastaa Justin Haythe, jonka töihin lukeutuu kiitelty jännäri Revolutionary Road ja toisaalta Disneyn floppispektaakkeli The Lone Ranger.

Korkean ikärajan suoratoistoensi-iltaa voidaan pitää lupaavana kehityksenä: ainakaan leffaa ei tehdä avausviikonlopun vuoksi. Alkuperäisen liigan muodostavat Allan Quatermain (Kuningas Salomon kaivokset), kapteeni Nemo (Sukelluslaivalla maapallon ympäri), Mina Murray (Dracula), näkymätön mies, tohtori Jekyll ja herra Hyde. Liiga on kuin viktoriaanisen ajan supersankaritiimi, mutta sarjakuva on täynnä karuja käänteitä.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vikings: Valhalla 1-... Nälkäpeli: Balladi l... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova