Tuorein sisältö

'Kaikki muu on tässä paitsi kitararäime' - Viikatteen kitaristi sooloilee

25.05.2022 klo 10.45 | Luettu: 863 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Viikate-kitaristi Taiminen sooloilee.

Taimisen soolodebyytti pitää sisällään kitaristin musiikillista historiaa höyryfolkin keinoin.

Monissa rokinkatkuisissa liemissä keitetty kitaristi julkaisee soolodebyyttinsä "Tiskin alta" 27. toukokuuta. Albumilla on kaikuja ja korvan taakse kertyneitä vaikutteita kitaristin musiikillisen historian varrelta.

"Taiminen syntyi oikeastaan jo keväällä 2019, kun ideoimme Toppo Koposen (Eläkeläiset, Kumikameli, vastaa osasta levyn sanoituksia) kanssa tarinaa Rantojen miehestä, joka lähti etsimään onneaan Amerikkaan. Muutamien äänitysten jälkeen vahvistui fiilis, että aineksia on kokonaiseen pitkäsoittoon. Olen tehnyt oikeastaan koko aikuisiän kappaleita, mutta varsinainen soolomatsku on jostain syystä kanavoitunut aina bändeille, eikä omaan tuotantoon. Ehkä nyt oli vaan oikea aika tulla ulos omana itsenä ja tehdä juttu omalla äänellä", hiljattain 50 vuotta täyttänyt Taiminen kertoo sooloprojektin synnystä.

"Tuleva levy kertoo pitkälti musiikillista historiaani. Siellä on vähän iskelmällisiäkin sävyjä, 60-lukuvivahteita, stemmalaulua, jonkin sortin bluesia ja reippaampaakin menoa. Kaikki muu on tässä paitsi kitararäime”.



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Oulun Qstock vahvist... Sunrise Avenuen jääh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova