Tuorein sisältö

Propagandaleffat ja chihuahuat taistelivat lippuluukuilla

06.10.2008 klo 01.49 | Luettu: 4239 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Reilu läjä elokuvia sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa ja joukkoon mahtui ainakin yksi hitti: Disney-komedia Beverly Hills Chihuahua löysi yleisönsä. Kriitikot eivät päässeet sopuun siitä, onko Meksikoon eksyvästä hienohelmakoirasta kertova leffa yllätyksetöntä koko perheen kertakäyttöviihdettä, vaiko ehtaa koiran******.

Hyvin pärjäsi myös musiikin keinoin tunnelmoiva Nick and Norah's Infinite Playlist. Draamakomediaa on kuvailtu kertomukseksi siitä, mitä on olla nuori juuri nyt, nettiyhteisöjen ja iPodien aikakaudella. Vanhat ja raihnaiset kriitikot olivat pääpiirteittäin myönteisellä mielellä.

Ed Harrisin elokuva Appaloosa, jossa nähdään myös Viggo Mortensen, Renée Zellweger ja Jeremy Irons, pääsi perjantaina hieman laajempaan levitykseen. Anteeksipyytelemättömän perinteiseksi länkkäriksi kuvailtu teos painii kriitikkojen mukaan samassa sarjassa kuin Armoton ja Klo 15:10 lähtö Yumaan (vaikkei välttämättä sarjan mestari olekaan).

Republikaanipuolueen asiaa ajamaan tehty kreisikomedia (luit oikein) An American Carol jäi pienen yleisön ajanvietteeksi. David Zuckerin ohjaamaa hyökkäystä Michael Moorea ja liberaalia ajatusmaailmaa kohtaan ei nähnyt moni kriitikkokaan. Naurua ei ole kuulunut mistään suunnalta.

Selkeää kieltä puhuneiden kriitikkojen mukaan viikon toinen propagandaelokuva Religulous on sekalainen sarja hupaisia kohtauksia, joissa vannoutunut ateisti pilkkaa uskovaisia, kunnes hän lopulta alentuu saarnaamaan omista mielipiteistään uskonnollisella kiihkolla. Vähemmän selkeästi puhuneet kriitikot keskittyivät käsittelemään sitä, ovatko he vahvasti asenteellisen dokumentin kanssa samaa mieltä vai eivät.

Komedia How to Lose Friends & Alienate People ja draamajännäri Blindness jäivät pahemman kerran kilpailijoittensa jalkoihin. Yhdysvaltalaiskriitikoiden valtavirta ei kumpaakaan leffaa suosittele.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / Viikonlopun tulos / (Kokonaistulos)

1. Beverly Hills Chihuahua 29,0 milj. $ (29,0 milj. $)
2. Eagle Eye 17,7 milj. $ (54,6 milj. $) - arvostelu
3. Nick and Norah's Infinite Playlist 12,0 milj. $ (12,0 milj. $)
4. Nights in Rodanthe 7,4 milj. $ (25,1 milj. $)
5. Appaloosa 5,0 milj. $ (5,6 milj. $)
6. Lakeview Terrace 4,5 milj. $ (32,1 milj. $)
7. Burn After Reading 4,1 milj. $ (51,6 milj. $)
8. Fireproof 4,1 milj. $ (12,5 milj. $)
9. An American Carol 3,8 milj. $ (3,8 milj. $)
10. Religulous 3,5 milj. $ (3,5 milj. $)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lucasilla on hullu I... Uskonto lopettaa Car... >

Keskustelut (4 viestiä)

GanymeDes

Rekisteröitynyt 23.04.2007

06.10.2008 klo 11.36

Appaloosa kiinnostaa tämän perusteella ja tuo Blindness vaikutti myös kiinnostavalta jos toisessa uutisessa olleen videon perusteella.
lainaa
Belew

06.10.2008 klo 13.38

Eikö "Beverly hills -jotakin" voisi rekisteröidä brändiksi?
lainaa
postal_dude

Rekisteröitynyt 17.03.2008

06.10.2008 klo 22.58

Megan Fox on syy miksi How to Lose Friends & Alienate People tulee katsottua. Se on plussaa jos elokuvakin on hyvä.
lainaa
Saivartelija

18.10.2008 klo 14.25

"Selkeää kieltä puhuneiden kriitikkojen mukaan viikon toinen propagandaelokuva Religulous on sekalainen sarja hupaisia kohtauksia, joissa vannoutunut ateisti pilkkaa uskovaisia, kunnes hän lopulta alentuu saarnaamaan omista mielipiteistään uskonnollisella kiihkolla."

Korjaus: Bill Maher ei ole ateisti (joka kieltää jumaluuden olemassaolon), vaan agnostikko (joka ei usko jumaluuteen kunnes tiede sen toisin todistaa).
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova