Tuorein sisältö

Stranger Things 4-2: ota lisää pullaa, sanoi mummi, kun sisuskalusi repesivät jo

31.05.2022 klo 21.00 | Luettu: 1314 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 2:
Vecna's Curse


Näen kolme juonta. Ne eivät liity toisiinsa vielä, mutta tämä on edistystä "noin 10 juoneen" verrattuna.

Uusin ulottuvuuksien välinen pökäle vaanii valmiiksi masentuneita. Perustan tuon tulkinnan kahden sivuhahmon kokemuksiin ja toki nettiotsikoihin, jotka selittivät osan kaudesta heti perjantaina. Pökäle saa uhrit hallusinoimaan ja sitten se vääntää uhrit mutkalle, kenties vangiten sielun. Lukuisat hoomoilaset tutkivat tilannetta, joten riitelyä on tiedossa.

Hopper kuoli 3. kaudella. Sitten lopputekstit vihjasivat, että hän päätyikin venäläiselle vankileirille. Elokuvassa Black Widow hän (sama näyttelijä) pääsi sieltä pois. Nyt - 3 vuotta kuoleman jälkeen - 4. kausi ei tarvitse edes kahta tuntia vahvistaakseen, että Hopper itseasiassa on venäläisellä vankileirillä. Aikuisia hahmoja kiinnostaa.

Elevenin kiusausjuoni kiikkuu kärkevyydessään Carrien reviirillä, suostumatta huipentumaan. Tyttö on yhä perusouto, eikä hän osaa avautua poikaystävälle. Hänelle lällätetään ja liemet heitetään syliin, mutta hän ei ole enää kosketuksissa supervoimiinsa, joten hän vain vetää turpiin.

Carrie kestää 98 minuuttia. Jakson mainitsema Dumbo kestää 64. Tämä yksi saatanan jakso kestää 77. Kun Game of Thrones päättyi, katsoin extrapitkät jaksot heti kahteen kertaan, koska ne olivat luonteeltaan huipentumia (ja niitä julkaistiin yksi viikossa). Tämä kausi alustaa uutta hohhaillen. Vaikka olettama olisi se, että kausi katsotaan yhteen putkeen, tällaisen loputtoman saippuan tulisi tähdätä 45 minuutin lukuihin luodakseen illuusion rakenteesta.


Keskiarvo 27 jakson jälkeen:


< Jakso 4-1 --- Jakso 4-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jälleen yksi kesäfes... Duudsonit ja Monster... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova