Tuorein sisältö

Paha studiopomo ylistää James Cameronin Avataria

07.10.2008 klo 02.15 | Luettu: 2749 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Suomen ensi-iltansa juuri saanut Babylon A.D. on käypä esimerkki 20th Century Foxin paljon puhutusta "taiteilijoiden oikeuksien polkemisesta". Sisäpiirin puheiden mukaan studiopomo Tom Rothman on yksi pääpiruista, joka on kiinnostuneempi tuotteista kuin elokuvataiteesta. Asiat eivät kuitenkaan ole näin mustavalkoisia. 20th Century Fox on studio James Cameronin ikuisuusprojektin Avatar takana. Cameron ei ole työskennellyt tarinaelokuvan parissa sitten megahittinsä Titanicin ja kaikkien raporttien ja haastattelujen mukaan ohjaajaa ajaa eteenpäin nimenomaan taiteellinen kunnianhimo.

Rothmanin mukaan Avatar ei ole kaikkien aikojen kallein elokuva, kuten joskus on arvailtu, vaan että Cameroniin liittyviä asioita tavataan liioitella. Rothman kuitenkin painottaa, että kyseessä on kallis elokuva, joka käyttää hyväkseen vallankumouksellista teknologiaa (elokuva on kolmiulotteisissa teattereissa esitettävä fotorealistiseksi väitetty animaatio). Rothman lupaa, ettei yleisö ole koskaan nähnyt mitään Avatarin tapaistakaan.

Avatar on alkuperäinen tieteistarina, joka ei siis perustu sarjakuvaan tai muuhunkaan. Rothmanin mukaan Avatar on juuri sitä, mitä media ja suuri yleisö on pitkään kinunnut: aitoa omaperäisyyttä. Rothmanin mukaan Avatar on visuaalisesti päätähuimaava ("coolest shit I've ever seen"), mutta että myös itse tarina on niin vahva, että jokainen sivu käsikirjoitusta on nautinto. Tällaisia tarinoita Rothman toivoisi löytävänsä enemmänkin. Avatarin jatko-osat ovat mahdollisia.

Paha mies on vilpitön ainakin siinä, mitä tulee 20th Century Foxin poikkeuksellisen kehnoon kesään: Rothmanin mukaan elokuvat eivät menestyneet, koska ne eivät olleet tarpeeksi hyviä.

Lähde: IESB.net

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Teräsmies, Trinity &... Raajattomat naiset k... >

Keskustelut (2 viestiä)

Pelimies

07.10.2008 klo 11.13

Coolest shit I've ever seen... Ei siis voi olla huono.
lainaa
Pera

29.07.2009 klo 20.15

Foxi alkoi laskelmoimaan liikaa. Studiopomot ajattelivat että leffan pitäisi miellyttää kaikkia, tulivat sotkemaan ohjaajan hommia, ja niin kävi ettei leffat miellyttäneet enää ketään. Ei saa tappaa ohjaajan luovuutta ja näkemystä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova