Tuorein sisältö

Sunrise Avenuen pois potkitun kitaristin uusi alku

08.10.2008 klo 09.53 | Luettu: 1953 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suosikkiyhtye Sunrise Avenuesta lähtemään joutunut Janne Kärkkäinen valmistautuu uuden bändinsä Phoenix Effectin debyyttialbumin julkaisuun.

- Mä laitoin tietoisesti omat laulunkirjoitushanskat naulaan vuosituhannen vaihteessa Sunrise Avenueta käynnisteltäessä. Luonnollisesti niin pitkän tauon jälkeen sitä kärsi biisinkirjoittajana pienestä itseluottamuksen puutteesta, joten tiettyä kannustusta ja apua tarvittiin. Ja siinä hommassa olivatkin sitten Poets Of The Fallin pojat isossa roolissa. Mä tavallaan koin sellaisen tuhkasta nousemiselämyksen, kun me äänitettiin ekoja demoversioita; huomasin, ettei sitä fillarilla ajamista niin helposti unohdakaan, kertoo Janne yhtyeen ja sen nimen synnystä.

Phoenix Effectin vielä nimeämätön debyyttialbumi ilmestyy alkuvuodesta 2009. Albumin julkaisee Poets Of The Fallin levy-yhtiönä tutuksi tullut Insomniac Oy. Levyn kappaleet ovat syntyneet Jannen riffien ja ideoiden ympärille, ja Janne on säveltänyt ne yhdessä POTF:n jäsenten kanssa, sanoituksista taas vastaa POTF:n laulaja Marko Saaresto. Poets Of The Fallin jäseniä ei kuitenkaan nähdä bändin kokoonpanossa, joka julkistetaan aivan lähitulevaisuudessa.

Tuleva albumi on kokonaisuudessaan Jannelle tilinpäätöksen ja uuden alun kombinaatio. Levyn kappalemateriaali on laaja, mutta albumilla kulkee punainen lanka.

- Levy kuvaa aika hyvin sitä tunteiden skaalaa, jonka tässä on viimeisen vuoden aikana elänyt ja käynyt läpi. Vaikka tekstit eivät olekaan omasta kynästä, huomaan, että useat niistä tuntuvat kovinkin henkilökohtaisilta, Janne kertoo.

Phoenix Effectin ensimmäinen single Broken Promises on tulevan levyn kappaleista sieltä rankimmasta päästä. Broken Promises saa ensisoittonsa tänään YleX:n Iltapäivässä kello 16.20.

Broken Promises-viisun voit myös kuunnella bändin MySpace-sivuilta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< AC/DC:n Black Ice vu... USA:n varapresidenti... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova