Tuorein sisältö

Del Toro höpäjää lisää Hobiteista

09.10.2008 klo 03.14 | Luettu: 2289 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Guillermo del Toro on puhunut tulevista ohjaustöistään Hobitti 1-2 paljon vähemmän, kuin hän haluaisi. Del Toro vakuuttaa, että hän hyppii innosta paksun ruhonsa sisällä ja että parin vuoden päästä, pienessä sievässä, hän voisi paljastaa jo enemmänkin, mutta että juuri nyt elokuvastudiolla on tarkka-ampuja asemissa.

Kirjoittaessaan käsikirjoitusta J.R.R. Tolkienin lastenkirjan pohjalta, del Toro tapaa lepuuttaa mieltään tutustumalla ensimmäisestä maailmansodasta kertovaan kirjallisuuteen, koska sota vaikutti Tolkienin ja aikalaisten elämään. Del Toro pyrkii inspiroitumaan epätavallisista asioista, mikä on auttanut häntä myös Pan's Labyrinthin ja Devil's Backbonen kanssa.

Kirjoitusurakkaan osallistuvat myös Taru Sormusten Herrasta -trilogian Peter Jackson, Fran Walsh ja Philippa Boyens. Del Toro vertaa tiimiä Beatleseihin ja kutsuu yhteistyötä jouhevaksi.

Lohikäärme Smaug on del Toron mukaan Hobitin tärkeimpiä yksityiskohtia. Lohikäärmeitä ikänsä rakastanut del Toro vakuuttaa, että Smaug herätetään henkiin ajatuksen kanssa. Del Toro arvostaa suuresti hahmon vertauskuvallisuutta ja yhtälailla Tolkienin tälle kirjoittamaa dialogia. Smaugin lopullinen kohtalo luultavasti nähdään ensimmäisen Hobitin aikana, mutta mikään ei ole varmaa.

Ajatus kahdesta elokuvasta on herättänyt kummastusta. Del Toron mukaan tiimi on lakannut ajattelemasta asiaa näin yksinkertaisesti: kyseessä on yksi elokuva, joka jaetaan kahtia - tai ennemminkin kaksi ensimmäistä osaa yhdestä massiivisesta elokuvasta, jonka kolme viimeistä osaa tunnetaan nimellä Taru Sormusten Herrasta -trilogia. Del Toro toivoo, että kun fani aikanaan katsoo ensimmäisen Hobitti-leffan (kotonaan), hänen on pakko katsoa saman tien neljä muutakin osaa.

Del Toro vastustaa ajatusta apulaisohjaajista, jotka kuvaavat itsenäisesti kohtauksia ohjaajan ollessa toisaalla. Del Toro ei täten ole kiinnostunut siitä, että Peter Jackson kuvaisi elokuvaan yhtään mitään. Del Toro harkitsee asiaa, mikäli tuotannossa syntyy aikatauluongelmia.

Lähteet: ComingSoon.net, MTV Movies Blog (1), MTV Movies Blog (2)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Smith ja Rogen riite... Marvelin Kapteeni Am... >

Keskustelut (1 viestiä)

Wonderman_V

Rekisteröitynyt 25.09.2008

09.10.2008 klo 17.25


Kun sellainen mies kuin Guillermo Del Toro on ohjaajan pallilla, niin kiinnostukseni tämän eteen nousi aika roimasti. Vähemmän kummallisia, varsin homoeroottisia kipinöitä mieshahmojen välille tältä erää, kiitos.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova