Tuorein sisältö

Chihuahua lorautti tähtinäyttelijöiden uutuustrillerin kintuille

13.10.2008 klo 01.03 | Luettu: 1922 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Disney-komedia Beverly Hills Chihuahua oli toistamiseen viikonlopun katsotuin elokuva Yhdysvalloissa. "Järkyttävän öklöttävän" trailerinsa myötä YouTube-ilmiöksi muodostuneesta leffasta on muotoutumassa myös yllätyshitti.

Viimeisin käsivaralta kuvattu kauhuelokuva Quarantine oli suosituin uutuus ja sai odotettua lämpimämmän vastaanoton. Moni kriitikko piti elämystä hyvinkin intensiivisenä. Jotkut jopa väittivät, että elokuva korjaa virheitä, joita teki kiitelty espanjalainen [Rec], josta Quarantine on uusi versio. Osa ilkeämmistä kriitikoista kutsui Quarantinea pelkäksi kopioksi, osa taas puhui yhden tempun ponista.

Quarantine sai jopa enemmän kiitosta kuin jännäri Body of Lies, jossa vaikuttavat niinkin kovat nimet kuin Ridley Scott, Russell Crowe ja Leonardo DiCaprio. Body of Lies irroitti kriitikoista varsin sekavia mietteitä: yksi kriitikko ei pidä trillereistä, mutta piti tästä - toisen mielestä Body of Lies on naurettava kuin traileriparodiat Tropic Thunderin edessä. Elokuvaa kutsuttiin myös hyvällä tavalla vanhanaikaiseksi, tyylikkään virtaviivaiseksi ja tympeäksi rutiinisuoritukseksi - ja älykkääksi ja typeräksi, jne.

Amerikkalaisen jalkapallon maailmaan sijoittuva The Express on kriitikoiden mukaan katsomisen arvoinen pätkä lajia karttavallekin, sillä kyse on pohjimmiltaan ihmisoikeusdraamasta. Historiallisten tosiasioiden vääristely sai aikaan pientä paheksuntaa.

Kriitikoiden mukaan Keira Knightleyn vahva suoritus kannattelee elokuvaa The Duchess, jonka muut ansiot ovat vaatimattomampia. "Hillityn feministisessä" pukudraamassa nähdään myös Ralph Fiennes.

Fantasiaelokuvaa City of Ember kuvailtiin huimaksi silmäkarkiksi, mutta toisaalta uuvuttavan hidastempoiseksi elämykseksi, joka ei nouse siivilleen. City of Ember on jälleen yksi floppi Narnia-elokuvistakin vastaavalle Walden Medialle, jonka koko perheen tuotannot löytävät yleisönsä vain harvoin.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / Viikonlopun tulos / (Kokonaistulos)

1. Beverly Hills Chihuahua 17,5 milj. $ (52,5 milj. $)
2. Quarantine 14,2 milj. $ (14,2 milj. $)
3. Body of Lies 13,1 milj. $ (13,1 milj. $)
4. Eagle Eye 11,0 milj. $ (79,5 milj. $) - arvostelu
5. Nick and Norah's Infinite Playlist 6,5 milj. $ (20,8 milj. $)
6. The Express 4,7 milj. $ (4,7 milj. $)
7. Nights in Rodanthe 4,6 milj. $ (32,4 milj. $)
8. Appaloosa 3,3 milj. $ (10,9 milj. $)
9. The Duchess 3,3 milj. $ (5,6 milj. $)
10. City of Ember 3,2 milj. $ (3,2 milj. $)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< SIG-yhtyeen Matti In... Tältä Robert Downey ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova