Tuorein sisältö

Svart Records julkaisee uudelleen yhden kotimaisen jazzin erikoisimmista julkaisuista

23.08.2022 klo 09.02 | Luettu: 712 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turkulainen Svart Records julkaisee jazz-legenda Edward Vesalan rumpusoololevyn marraskuussa.

Täydellisen epäkaupallista musiikkia. Kyseessä on uusintapainos yhdestä kotimaisen jazzin erikoisimmista julkaisuista.

Rumpali ja säveltäjä Edward Vesala on yksi maamme kansainvälisesti arvostetuimmista jazz-muusikoista, jonka valtaisa innostus rumpuihin ja muihin lyömäsoittimiin on ollut alan harrastajille tuttu asia. Omituista kyllä, kyseinen "rumpuhulluus" ei ole kuitenkaan helposti kuultavissa legendan albumeilla. Rytmiikka tai vaikkapa rumpusoolot eivät nousseet teoksissa pääosaan.

Helsingissä vuonna 1974 nauhoitettu "I’m Here" on harvinaisuus, eikä pelkästään levyn hankalan saatavuuden tai vinyyliharrastajain kiinnostuksen vuoksi. Julkaisu on nimittäin Vesalan ainoa sooloalbumi sekä kokonaisuus, jonka toteutukseen on käytetty vain ja ainoastaan lyömäsoittimia.

Jazz-rumpusoololevy oli aikanaan harvinainen idea, mutta ei täysin vieras musiikkipiireissä. Ranskalainen Pierre Favre nauhoitti kaksi soololevyä vuosina 1970 ja 1972. Myös hollantilainen Han Bennink sekä ruotsalainen Sven-Åke Johansson äänittivät omansa vuonna 1972.

Aikalaisista jazz-kriitikko Lauri Karvonen (Helsingin Sanomat, 1974) kuvaili arviossaan I’m Heren olevan täydellisen epäkaupallista musiikkia.

Svart Records julkaisee Edward Vesalan manifestin ja/tai dokumentin kaltaisen albumin I’m Here 4.11.2022. Rajoitetun 500 kappaleen vinyylipainoksen avattavista kansista löytyy jazz-kriitikko Harri Uusitorpan saatesanat.



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Jesse Eisenberg näyt... Metal.Fucking.Hell -... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova