Tuorein sisältö

Kiinalaisilta näytelty Mulan-spektaakkeli

14.10.2008 klo 16.30 | Luettu: 4557 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Valtion tanssittama China Film Group ja Xinhua Media Entertainment ovat valmistelemassa elokuvaa Mulan, joka perustuu kiinalaiseen legendaan tytöstä, joka pukeutui pojaksi liittyäkseen armeijaan iäkkään isänsä sijaisena. Mulan pärjäsi niin hyvin, että hänelle tarjottiin lopulta paikkaa itsensä keisarin rinnalla. Mulan päätti kuitenkin jättää sotaisan elämän.

30 miljoonan dollarin budjetilla tuotanto on varsin mittava kiinalaiseksi elokuvaksi. Osa rahoittajatahoista on amerikkalaisia. Klassinen kiinalainen tarina on tarkoitus kertoa länsimaisen elävän kuvan perinteitä mukaillen.

Mulanin legenda tuli kansainvälisesti tunnetuksi vuoden 1998 Disney-version myötä. Mulan on toistaiseksi viimeinen Walt Disney Animation Studiosin piirrosmusikaaleista:



Lähde: The Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sony-Ericssonin uusi... Helsinkiin ensi kesä... >

Keskustelut (3 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

14.10.2008 klo 16.40

Onnea kiinalaisten yritykselle! Onnea tarvitsevatkin, jos meinaavat tehdä paremman elokuvan kuin Disney teki. Mulan on ainoa elokuva, joka ihmisen täytyy nähdä ymmärtääkseen, että Disneyn piirrosmusikaali on kokonaan oma lajityyppinsä.

Mulanissa on hahmoja, teemoja, juonenkäänteitä ja visuaalista loistoa erikseen pikkulapsille, lapsille ja varttuneemmille henkilöille, ja kaikkea tätä rytmitetään ristiriidoista vähääkään välittämättä. Mulanissa on mm. huvittava musikaalinumero siitä, kuinka Mulanin höpsöt sotilastoverit odottavat pääsevänsä kotiin naistensa luo: välittömästi tämän numeron päätyttyä siirrymme kohtaukseen, jossa sotilaat saapuvat poltettuun kylään, jonka asukkaat hunnit ovat tappaneet lapsia myöten (yksinäinen maassa makaava nukke kertoo tämän hyvällä maulla).
lainaa
tango

14.10.2008 klo 19.50

Vaikkei nyt uutiseen ihan liitykkään, tulee kyllä ikävä Disneyn perinteisiä animaatioita. Suurin osa lapsuudestani kun sattui osumaan tuohon 90-luvulle, jolloin saatiin nauttia semmoisista laatuelokuvista kuin Kaunotar ja Hirviö, Leijonakuningas ja Notredamen kellonsoittaja. Tarzan taisi olla viimeinen leffa jonka näin teatterissa. Saisiko Peltoselta pyytää kolumneja Disneystä? :D

CGI kyllä ei onnistu vangitsemaan perinteisen animaation tai stunttityöskentelyn tunnelmaa, kuten nähtiin mm. Indyn kanssa. Ihan mielenkiinnolla kyllä odotan minkälaisen tuotoksen kiinalaiset saavat ruudulle.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

14.10.2008 klo 20.20

tango kirjoitti:
Saisiko Peltoselta pyytää kolumneja Disneystä? :D


Ylistyslaulu tulee sävellettyä kun muut ideat loppuvat tai viimeistään ensi vuonna, kun The Princess and the Frogin ensi-ilta lähestyy (olettaen että yhä nykyiseen malliin porskutetaan).
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova