Tuorein sisältö

Svart Records julkaisee uudelleen Suomen ensimmäisen heavy rock -albumin

09.09.2022 klo 09.04 | Luettu: 1191 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Svart Records julkaisee Suomen ensimmäisen heavy-albumin uudelleen 40 vuoden tauon jälkeen.

Suomalaisia metallipäitä on askarruttanut aina kysymys siitä, mikä on maamme ensimmäinen heavy metal -yhtye. Hard Rock Sallinen perustettiin vuonna 1974, ja sitä vanhempaa suomalaista metalliyhtyettä ei ainakaan Svart Records ole löytänyt!

"Vaikka Hard Rock Sallinen oli maamme ensimmäinen hevibändi, niin se ei ollut minun ensimmäinen yhtyeeni. Soitin velipoikani Juke Sallisen kanssa jo aiemmin Pohjanmaalla erinäisiä keikkapaikkoja läpi koveroimalla Led Zeppeliniä, Creamia ja muita aikalaisia Jew’s Harp-yhtyeen kanssa", kertoo yhtyeen perustaja ja basistilaulaja Seppo Sallinen.

Kun Hard Rock Sallinen perustettiin, kokoonpanon inspiraation lähde valikoitui osastoon Rainbow, Deep Purple, Uriah Heep, Mountain, Aerosmith sekä Cactus. Yhtye aloitti Sallinen-nimellä, mutta nimeen lisättiin pian sanat hard ja rock. Tämä johtui yksinkertaisesti siitä, että bändiä luultiin varhaisilla keikoilla nimen perusteella iskelmäyhtyeeksi!

1980-luvun alussa suomalainen Zero Records kiinnitti yhtyeen. Debyyttilevy "Heavy Metal Symphony" alkoi muotoutua.

"Aikalaiskriitikot sekä yleisö pitivät levystä, musiikillisesti se on tikissä, mutta toki kokonaissoundi on aikansa tuote. Totta kai on mahtavaa, että albumi julkaistaan uudelleen 40 vuoden jälkeen, koska alkuperäispainoksesta on tullut arvokas keräilyharvinaisuus", Seppo Sallinen kertoo tuntemuksistaan.

Svart Records julkaisee Hard Rock Sallisen Heavy Metal Symphony -albumin 40-vuotisjuhlapainoksen digitaalisesti sekä kahden cd:n ja tuplavinyylimuodoissa 28.10.2022. Albumin lisäksi tallenteeseen sisältyy bonuslevy, jolta löytyy yhtyeen 7-tuumaisen singleharvinaisuuden sisältö sekä toista albumia varten tehtyä demomateriaalia vuodelta 1983.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Abreun syksyn keikat... Squid Game -tähdelle... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova