Tuorein sisältö

House of the Dragon 1-4: hei me nussitaan

12.09.2022 klo 21.30 | Luettu: 1676 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
King of the Narrow Sea


Jakso toimii, jos ajattelemme sitä lohikäärmesedän näkökulmasta.

Setä soti ilman lupaa. Kun veli kuningas heltyi auttamaan, setä muuttui supersankariksi, joka tappoi kaikki omin käsin silkkaa pikkumaisuuttaan. Silti hän palaa hoviin nöyränä poikana: kauan eläköön kuningas.

Setä tietää prinsessan kaipaavan irtiottoa, joten yön hämyssä setä esittelee veljentyttärelle rahvaan suosimia kapakoita ja bordelleja. Orgioissa setä lähentelee muttei raiskaa (tosi jaloa). Prinsessalla on kivaa, mutta maine menee, joten setä rikkoi hovin harmonian.

Setä tarjoaa itseään ratkaisuksi. Insesti kuuluu suvun perinteisiin, eikä prinsessa setää inhoa, joten hehän voisivat hallita yhdessä? Se jää nähtäväksi. Kunkku päätyy antamaan potkut "förstilleen", joka liioitteli tapahtunutta, mikä lienee voitto sedälle myös. Game of Thrones...!!

Jakson voi nähdä myös tässä valossa:

Setä vaikutti kettuilevan kunkulle, mutta nyt hän on nöyrää poikaa. Prinsessa riitautui ystävänsä kanssa, mutta sekin on sovittu. Meneillään ei ole mitään selkeää. Ei varsinkaan tarinaa siitä, kuinka erilainen tämä muinainen fantasiakulttuuri on verrattuna käsitykseemme jostakin 1800-luvun hovista.

Prinsessa ei tahdo pakkoliittoa (Aryan tavoin). Kun hän tutustuu rahvaaseen (kuin Arya) ja kuninkaallisia kuvioita kommentoivaan teatteriin (kuin Arya), häntä luullaan pojaksi (kuin Aryaa).

Tarinan uupuessa HBO tilaa paniikissa orgiat kuten yleensäkin. Tissit! Kikkeli! Pian "rohkean omapäinen" prinsessa imuttelee setänsä kanssa huvikseen, joten sarjan katselu voidaan lopettaa tähän. Tai äläs vielä...

Alussa pässit yrittävät kosia prinsessaa. Kun orgioissa irstaillaan, näemme myös elävältä märäntyvän kuninkaan nylkyttävän nuorta vaimoaan. Kun prinsessa setäkiiman jälkeen päätyy rakastelemaan poikalelua, jota hän on pitkään silmäillyt, tulee alleviivatuksi, mikä on kaunista! Sanoin: "kaunista". Tarkoitin: "astetta vähemmän mustaa paskaa, joka ei kumoa diagnoosia persesyövästä".

Loppu alleviivaa sen, miten juonittelu ja suhteet edistyivät. Kiva.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Megadeth nousi uutuu... Paradise Lost kolmel... >

Keskustelut (1 viestiä)

FinnJi

17.09.2022 klo 19.11

1800-luvulla imperialismin kautta siirryttiin absoluuttiseen monarkiaan (siirto absolutismiin tehtiin jo 1400-luvulla), jossa aatelistolla ei enää ollut valtaa ollenkaan kuningas perheen tekemisiin.

Tarkennus siis... 1000-luvulla oleviin hoveihin voi verrata. Setä soti, koska kuningas oli liian heikko tekemään merirosvoille mitään ja halusi saada uuden voiton vyön alleen. George R.R Martinin useissa kirjoissa on Aryan kaltaisia naishahmoja mukaan lukien Daemonin ja Viserysin äiti oli tällainen nainen. Insesti on yleinen trendi Targaryen suvussa, kuten kirjoista näkee mukaan lukien Aegon I meni naimisiin kummankin siskonsa kanssa. Kyseessä on perinne, joka ollut Targaryenin suvussa jo ennen Valyrian tuhoa ei siis mitään niinkään uutta ja jos olisit lukenut kirjat tietäisit että tätä setä suhdetta olisi tullut odottaa.

Ei sarja täydellinen ole, mutta ei se nyt paskakaan ole.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova