Tuorein sisältö

Ismo Alangon uusi kokoonpano Pohjonen Alanko julkaisee lokakuussa - luvassa on jotain aivan muuta!

14.09.2022 klo 10.09 | Luettu: 1011 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Pohjonen Alanko eli Ismo Alanko, Tuomas Norvio ja Kimmo Pohjonen - debyyttialbumi ilmestyy lokakuun lopulla.

Kokoonpanon msiikin ytimenä ovat ääni-improvisaatio ja elektroninen äänenmuokkaus. Vapaassa tunnetilassa syntyneistä soundeista, melodioista ja rytmeistä on kehitelty vahvoja visuaalisia mielikuvia luovia sävellyksiä. Erilaiset ihmiskehosta lähtevät äänet, hypnoottiset hokemat ja lyyriset melodiat kohtaavat nykyteknologian ja purkautuvat ilmoille pakanallisina rituaalimenoina, kauniina hymneinä tai rujona tanssimusiikkina.

Ihmisäänien ja Norvion elektroniikan lisäksi musiikillista maisemaa värittävät aika ajoin myös kokeellisen hanurinsoiton ja punkhenkisen kitaroinnin yhteentörmäykset. Kuva on pysyvästi avoin ja altis vastaanottamaan uusia värejä ja muotoja.

Pohjonen ja Alanko ovat tehneet tahoillaan pitkän uran, mutta tässä projektissa kumpainenkin toteuttaa lähtökohdiltaan erilaista musiikkia aiempaan materiaaliin verrattuna.

"Kyse on ääni-improvisaatiosta, hakeutumisesta oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Pohjonen Alanko on ihmisäänen tutkimista, jotain mitä kumpikaan ei ole aiemmin tehnyt. Projektin alussa aloimme vain päästää ääniä, soittimet tulivat myöhemmin mukaan. Tarkoitus oli päästä mahdollisimman kauas siitä, mitä olemme aiemmin tehneet, esimerkiksi kappaleissa ei ole juuri lainkaan sanoituksia. Norviota pyysimme mukaan koska halusimme vielä lisäkerroksen äänenmuokkausta sekä elektronisia rytmejä ihmisäänen ja instrumenttien vastapariksi".

Svart Records julkaisee Pohjonen Alanko -kokoonpanon ensimmäisen täyspitkän albumin "Voice of Northern Lowland" 28.10.2022 CD:nä sekä digitaalisesti. Marraskuussa albumin voi kokea myös audiovisuaalisesti, kun levyn ilmestymistä juhlitaan julkaisukiertueella, joka alkaa 9.11. Helsingin Vuotalolta, matkaten Seinäjoen Rytmikorjaamon sekä Tampereen GLivelabin kautta takaisin Helsinkiin ja paikalliseen GlIvelabiin 12.11.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Iron Maiden julkaisi... Antti Tuiskun uran j... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova