Tuorein sisältö

Star Wars: Andor 1-3 ja 1-4: maksaisin satasen Stellan Skarsgårdin ja Jar Jar Binksin sarjasta

28.09.2022 klo 19.00 | Luettu: 1039 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 3 ja 4:
Reckoning ja Aldhani


Henkipatto Andor aikoo vaihtaa maisemia myytyään härpäkkeen Stellan Skarsgårdille, jonka arvoa sivuosanäyttelijänä hän ei vielä tunne. Skårsgard on Imperiumia vastaan, joten ukko ehdottelee Andorille. Paukuttelun aikana kaveeraus on pakollista.

Niin loppuu kerralla julkaistu kolmen jakson rypäs, joka olisi pitänyt leikata yhdeksi. Tyydyttävästi räikein vihjailu päätellään. Skarsgård vakavissaan tahtoo Andorin. Takaumat etenevät vastaavaan pisteeseen eli Andor noukitaan matkaan ja uusi elämänvaihe alkaa. Andor ja häntä jahtaava amiraali Asperger ehtivät tavata ja muutkin kohtaukset vahvistavat, että pahiksia käsitellään tavallista sävykkäämmin.

Suhteellista realismia haetaan. Kiva, jos se auttaa perustelemaan esim. petokset. Se kiehtoo, kun fysiikan laeista kumpuaa jännitteitä, kuten käy tehdaskohtauksessa räjähdysten jälkeen. 4-5 tähteä lohkeaa sitten, kun joku Jar Jar Binks on osa suhteellista realismia sen sijaan, että hauskat jutut sensuroidaan uskottavuuden nimissä. Innostuisin, jos Muumilaakson tarinat toteutettaisiin Tuntemattoman sotilaan tyylillä, paitsi jos Nuuskamuikkunen päätyisi rintamalle yksin.

4. jaksossa Skarsgård toistaa neljä kertaa sen, että hän uskoo Andorin olevan oikea legenda tulevaan tehtävään. Andor tulee aivopestyksi. Olen herkkä tylyttämään, että Skarsgårdin kaltainen hahmo on "lukenut käsikirjoituksen", mutta lievä provosointi saattaa olla harkittua. Skarsgård myy Andorin värväyksen "kohtalon johdatuksena" myös vanhalle kamulle, mutta eri sanoin. Sitten pääkaupunkiin sijoittuva kohtaus esittelee Skarsgårdin muita sävyjä, joten mahdollisesti hahmo bluffaa rohkeasti, kun hän luulee tai tietää olevansa fiksuin tyyppi huoneessa.

Andor päätyy leirinuotiolle. Imperiumin poliitikoilla on useita kohtauksia. Yritin keskittyä, mutta lupaavan 3. jakson jälkeen 4. jakso lyö tyhjää, kun sarja ei selitä olemassaolonsa tarkoitusta. Hyvä esiosa myhäilee, että luulit tietäväsi tarinan, mutta... Tämä sarja on esiosan esiosa, joka laajentaa saagaa keinoilla, jotka voivat tuntua supistamiselta, kuten sanottua. Ja sitäpaitsi todellista realismia vuonna 2022 on se, kun ewokit kaatavat imperiumin.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-1 ja 1-2 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sunrise Avenuen kans... Kyllä lähtee, näin E... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova