Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 1-6: amatöörishakkia, mutta laudan alla tikittää

01.10.2022 klo 13.30 | Luettu: 776 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Udûn


Varoitan vaihteeksi paljastuksista.

Spockiksi nimittelemäni jäykkä haltia johtaa etäisiksi jääneitä juntteja epätoivoisessa taistelussa, joka tapahtuu yöllä ja tuntuu tunkkaisemmalta kuin budjetin pitäisi sallia. On "luovaa", etteivät sankarit puolusta kauaa vuoren rinteelle pykättyä linnoitusta, jonne johtaa kapea polku: suunnitelmana on painaa Bond-roiston itsetuhonappia, jotta taistelu siirtyy. Sankarit tahtovat kohdata ylivoimaisen örkkilauman tuppukylässä, koska örkit joutuvat ylittämään lyhyemmän sillan kuin sadussa Kolmesta pukista. En neuvo ketään lukemaan Sun Tzu'ta, sillä Aku Ankan taskukirjoistakin löytyy selityksiä sille, mitä linnoitus tarkoittaa.

No: olen nipottanut myös Jon Snow'n "viiden tähden" taisteluista. Alku on keskinkertainen. Musta on mustaa telkkarissani, joten tuijotin jouluissani liekin lepatusta, tms. Spock makeilee & pulliaisten hätä elävöityy. Pidin tietoiskusta, joka kertoo Galadrielin tiimin lähestyvän, sillä olen kurkkua myöten täynnä yllätyspelastuksia.

Koin jakson piristyvän heti, kun örkit hevosteltiin nurin ja teoriassa intiimi, jos puutteellisesti alustettu pärjäily vaihtui edistykseen. Örkkejä johtava Kirka satuilee olevansa rauhan asialla kuin Putin. Kun Galadriel tunnistaa Kirkan ensiaallon örkiksi (Morgoth loi örkkejä haltioista), Galadrielin rasistinen tiuskinta on kiintoisaa, jos olemme jo pohtineet, kuinka ongelmallista on luokitella kansa pahaksi.

Uskon yhä tietäväni, miten kausi on rajattu, vaikka on muuttujia, kun tuhansia vuosia tiivistetään tunteihin. Pahisten yhtäkkiä aktivoima eeppinen luonnonmullistus on muikea yllätys, mutta melkein heti uskoin näkeväni olennaisen Sauronin silmin. Oli korkea aika aktivoida Helvetin (Udûn) Tuomiovuori.

Toisin sanoen: useimmat kulttuurit on elävöitetty mukavasti ja pahisten näkökulma laajenee, mutta jakson alku pyytää kannustamaan geneerisintä porukkaa.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suuri puhallus 3 on ... Rautaa vai roskaa - ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Adar

01.10.2022 klo 22.18 1 tykkää tästä

Alakanttiin arvon J-P:n arvosana. Tässä on kyseessä Ringsin Baelor tai Ozymandias; jakso, josta puhutaan vuosia. Kaikki hitaaksi haukuttu hahmon- ja juonenkuljetus tulee eeppiseen toiminnantäyteiseen loppuun (alkuun) tässä jaksossa.

Ohjaus on timanttista, niin actionissa kuin hiljaisemmissakin hetkissä. Näyttelijät uppoutuvat rooleihinsa, jokainen. Efektit (Cgi ja käyntännölliset) palvelevat tarinaa, jossa riittää yksityiskohtia, koukkuja ja käänteitä. Musiikki, ah.

Selkeä 5/5.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova