Tuorein sisältö

Lavalle vaikka pää kainalossa - laulaja sai pullosta päähän:'Ronnieta tikataan juuri, jatkakaa soittamista'

01.10.2022 klo 11.11 | Luettu: 434 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Heavy rockin suuri ääni Ronnie James Dio vaikutti 70-luvun alkuvuosina bändissä nimeltään Elf. Deep Purplen Richie Blackmore suunnitteli lähtöä Deep Purplesta, ja halusi Dion laulajaksi omaan bändiinsä. Syntyi Ritchie Blackmore's Rainbow.

Dio oli mukana Rainbow'n albumeilla "Ritchie Blackmore's Rainbow" (1975), "Rising" (1976) sekä "Long Live Rock 'n' Roll" (1978) ja livelevyllä "On Stage".

Blackmoren bändit olivat tuohon aikaa riitaisia yhteisöjä. Ronnie James Dion, Wendy Dion ja Mick Wallin kirjoittamassa Dio-elämänkerrassa "Rainbow in the dark" Dio kertaa Blackmoren Rainbow'n viimeisiä kaoottisia hetkiä.

Bändi oli lopettelemassa Long Live Rock 'n' Roll -albumin äänityksiä, kun On Stage -livealbumi ilmestyi kesällä 1977. Blackmore laittoi voittavan bändin uusiksi, ja uuden bändin sisäänajon jälkeen keikkoja oli edessä massiivinen määrä: 25 keikan Euroopan kierros, heti perään 17 keikkaa Britanniassa, seuraavaksi 17 keikkaa Japanissa. Long Live Rock 'n' Roll -albumin julkaisun myötä edessä oli peräti 60 keikan Pohjois-Amerikan kierros.

"Tuon kaiken seurauksena suuri osa noista kuukausista tien päällä on nyt jonkinasteista sumua", totesi Dio jälkikäteen. Valtava keikkasuma ei ainakaan ollut parantamassa Blackmoren äkkipikaista luonnetta. Kaikkea sattui ja tapahtui. Wienissä Blackmore joutui putkaan. Bändin seuraava keikka oli Münchenissä ja keikka lähetettäisiin televisiossa. Blackmore oli edelleen putkassa, bändi aloitti keikan jamittelemalla...kunnes piinaavien minuuttien jälkeen Blackmore saatiin lavalle!

"Toisena iltana Atlantassa joku heitti pullon lavalle. Se lensi lähes kahdeksan metriä ilmassa ja osui minua suoraan päähän. Olin vähällä menettää tajuntani. Verta oli kaikkialla. Minut vietiin lavan taakse, jossa päivystävä lääkäri ompeli tikit otsaani. Bändille toimitettiin sana: "Ronnieta tikataan juuri, jatkakaa soittamista, hän tulee kohta takaisin". Minun olisi luultavasti pitänyt käydä sairaalassa, mutta en pitänyt ajatuksesta, että pilaisin keikan aidoilta faneilta. Bändi jammaili, kunnes hoipuin takaisin lavalle pää siteissä veren valuessa yhä pään sivusta. Pystyin tuskin laulamaan, koska minulle kerrottiin, että laulaminen saattaisi avata tikit. Jatkoimme vielä kolmisen minuuttia, ennen kuin panimme pillit pussiin, jolloin Ritchie joutui tappeluun REO Speedwagonin kiertuemanagerin kanssa - lavalla".

Ronnie James Dio menehtyi syöpään toukokuussa 2010 67-vuoden ikäisenä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tämä on maailman kai... Tämä 70-luvun rocktä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova