Tuorein sisältö

Kirjalähde, vuonna 1970 nuoren popparin ja alaikäisen seksikohtaus valkokankaalla aiheutti armottoman kohun

16.10.2022 klo 01.50 | Luettu: 1385 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Nuori Kirka Babitzin oli jo vuonna 1966 mukana "Käpy selän alla" -elokuvassa. Tosin aikansa kohuelokuva, joka keräsi teattereihin peräti 700 000 katsojaa, ei hyödyttänyt merkittävästi teini-ikäisen Kirkan uraa. Kirka nähtiin elokuvassa silloisen orkesterinsa The Creaturesin kanssa. Tosin bändiä ja Kirkaa ei mainittu edes elokuvan lopputeksteissä.

Vuonna 1970 20-vuotias poppari Kirka pääsi näyttelemään popparia aikoinaan kohua aiheuttaneessa elokuvassa "Takiaispallo".

Veli-Matti Saikkosen ohjaamassa elokuvassa Kirka esitti bändin laulusolistia, johon rippikouluikäinen Annika (Terhi Panula) rakastui. Parin välinen seksikohtaus herätti kohua ja armotonta mielensäpahoittamista.

Petri Lahden kirjoittamassa kirjassa "Kirka : Hetki lyö" (Readme.fi) kohua kuvataan seuraavasti.

Nuoren päänäyttelijän Terhi Panulan äiti nosti asiasta haloon. Äiti vaati noudattamaan alkuperäistä sopimusta, joka oli solmittu alaikäisen tyttären puolesta. Kuvaushetkellä 17-vuotiaan Terhin ja Kirkan välinen metsässä tapahtunut rakastelukohtaus oli tarkoitus esittää hienovaraisesti. Kuitenkin, alkuperäiseen versioon lisättiin rohkeampaa seksuaalista toimintaa. Terhin äiti nosti asiasta metelin ja kommentoi kohtausta "tökeröksi".

Lopulta soutamisen ja huopaamisen jälkeen tuottaja ja ohjaaja suostuivat leikaamaan kohtausta. Jäljelle jäi parin pikarakkaudesta vain "kiitävä välähdys".

Alkuperäisessä sopimuksessa elokuvaa kiellettiin myös markkinoimasta Kirkan ja Terhin seksikohtauksella. Kohukohtaus levisi kuitenkin mediaan, kun elokuvan leikkaamista uutisoitiin laajasti.

Elokuvalla oli huonoa tuuria, sillä leikkaustoimista huolimatta eloluvalle asetettiin ikäraja K16. Tämä vei teattereista paljon Kirkan nuoria faneja, ja laski lopulta elokuvan keräämää yleisömäärää. Lopulta Takiaispallo sai vain vähän yli 100 000 katsojaa, vaikka arvosteluissa elokuva sai myönteistä palautetta. Tuotantoyhtiö kärsi elokuvasta tappiota.

Kirka sai elokuvan ansiosta hitin "Saat kaiken".




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Jeremy Clarksonin po... Maailmankuulu rokkar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova