Tuorein sisältö

Kirjalähde, Kirkan jättihitti oli vähällä päätyä maailmantähden levylle - tästä oli kyse!

16.10.2022 klo 18.21 | Luettu: 1609 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

1980-luvun puolivälissä Kirka Babitzin kokeili parin levyn verran vanhaa rakkauttaan, rockia.

Vanhan koulukunnan hard rock eli "Born to be wild".

Vaikka artisti tykkäsi, ja monet fanit olivat innoissaan, rockilla ei maksettu laskuja. Rokimpi tyyli söi keikkamääriä ja tavoiteltu ulkomaiden valloitus jäi haaveeksi.

Kirkan rahatilanne oli huono. Apua perheellisen miehen arkikuluihin haettiin pahimpaan aikaan jopa sossusta.

Sitten tapahtui jotain suurta, nimittäin vuoden 1988 "Syksyn sävel" -kilpailu ja Kirkalle räätälöity kappale Surun pyyhit silmistäni. Kirka sai voittoisasta kappaleesta uransa suurimman hitin. Menestystä seurannut kokopitkä albumi myi peräti 214 000 kappaletta!

Petri Lahden kirjoittamassa kirjassa "Kirka - Hetki lyö" (Readme.fi) kerrotaan kappaleen englanninkielisen version menestyksestä - viisu oli vähällä lyödä isosti läpi ulkomailla.

Englanninkielinen versio Sadness in your eyes levytettiin nopealla aikataululla. Ensin kiinnostusta osoitettiin Japanin suunnalta. Japanista viisu jatkoi matkaansa Hongkongiin, ja aina Kiinan markkinoille asti. Kiinassa viisusta tehtiin kahden artistin voimin omat versiot, mutta tekijänoikeuskorvauksia ei saatu Suomeen.

Myös Ruotsissa oli kiinnostusta. Kappale päätyi Ankie Baggerin levylle nimellä I'm still in love with you.

Kreikassa Kirkan hitti aiheutti pienimuotoista Kirka-kuumetta, mutta Kreikkakin kuivui lopulta kokoon. Levy-yhtiön resurssit loppuivat.

Mielenkiintoisin yksityiskohta johtaa jälleen Ruotsiin. Ola Håkansson -niminen Ruotsin musiikkimaailman raskaan luokan ammattilainen oli kiinnostunut viisusta kansainvälistä projektiaan varten. Kappaleen lyriikoihin olisi tehtävä pieniä muutoksia, mutta se ei osoittautunut ongelmaksi. Suomen päässä jäätiin odottelemaan, mutta hanke kaatui. Håkanssonin yhteistyökuvio suuren maailmantähden kanssa oli karahtanut karille - siinä samalla Kirkan jättihitti jäi vaille suurta mahdollisuutta.

Laulaja oli Tom Jones! Asian vahvistaa kirjassa Kirkan silloisen levy-yhtiön Flamingon kansainvälisistä yhteyksistä vastannut Kisu Jernström.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Vain elämää -ohjelma... Maajussille morsian ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova