Tuorein sisältö

Kirjalähde: Göstan teesi biisintekijälle -'Mitään ei saa sanottua ja kuuluville, jos et uskalla olla hieman vit*umainen'

24.10.2022 klo 01.33 | Luettu: 1011 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vuonna 1988 ilmestyi Leevi and the Leavingsin lopulliseksi läpimurtolevyksi muodostunut "Häntä koipien välissä".

Levy oli lopulta yhtyeen myydyin albumi, yli 50 000 kappaletta. Levyltä irtosi peräti kolme hittiä, Teuvo, maanteiden kuningas, Rin Tin Tin ja Sopivasti lihava.

Albumilla kiteytyi Gösta Sundqvistin tyyli lauluntekijänä. "Tekstien huumori ja arjesta tehdyt havainnot yhdistyivät empaattisuuteen laulujen keskiössä olevia antisankareita kohtaan. Albumilla tulee vahvasti esiin yksi Sundqvistin perusteemoista - seksuaalisuus - josta lauletaan rehevän suorasukaisesti ja jopa härskisti, mutta kuitenkin niin, että siinä riittää samaistumispintaa niin Ilomantsissa asuvalle peräkammarin pojalle kuin ironiatajuiselle akateemiselle feministille".

Näin Häntä koipien välissä -levystä kirjoitetaan Timo Kalevi Forssin kirjassa "Leevi and the Leavings : hittitehtaan tarina" (Like Kustannus).

Göstan sanoituksista löytyy myös pirullisuutta ja jopa ilkeyttä. Ylen haastattelussa 1988 Gösta totesi: "Kyllä mä varmaan olen pirullinen. Toisaalta mulla on myös lämminhenkisyys ja empatia. Jotta sä saat sanottua jotain asioita niin, että asia on kuulijoillekin selkeä, täytyy ampua pikkuisen yli ja olla luonteeltasi myöskin vähän vittumainen ihminen. Muuten ei saa mitään sanottua, muuten kyse on vain pullamössöstä tai siitä, että tuuli heiluttaa huulia. En ole varmaan mikään hyvä kaveri sillä tapaa. En mä pelkästään ilkeä ole, sillä minulla on hyvin syvä rakkaus näitä luomiani hahmoja kohtaan. Ne on aika pitkälle minun luomia ja yhdistelemiä. Olen kemisti, joka yhdistää erilaisia aineosia. En ole keksinyt niitä aineosia, mutta olen kenties keksinyt tämän yhdisteen ja sitä kautta luonut hahmoja".






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Hämmästys oli suuri,... Suomen Virallisella ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova