Tuorein sisältö

Brittibändi kapinoi surkeita striimauskorvauksia 30 sekunnin biiseillä - nyt ennätys maailman pisimmästä biisistä ja myynnissä Britannian kallein levy!

05.11.2022 klo 13.21 | Luettu: 707 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Brittiläinen yhtye The Pocket Gods on protestoinut suoratoistopalveluiden maksamien striimauskorvausten pienuudesta. Bändi on jalostanut ideaa, jonka sai artikkelista vuonna 2015: 30 sekunttia kuuntelua riittää kuulemma korvausten napsahtamiseen tilille.

Miksi ei siis kannattaisi tehdä pelkästään puoli minuuttia kestäviä viisuja?

Bändi on jatkanut valitsemallaan tiellä ja keväällä ilmestyi suoratoistoon tuhannesta (siis 1000 kpl) puolen minuutin biisistä muodostettu kokonaisuus nimeltään "1000 X 30 – Nobody Makes Money Anymore".

Bändihän on suunnannäyttäjä, edellä aikaansa! The Pocket Gods näyttää jälleen uudelle suuntaa, nyt on julkaistu fyysinen äänite mutta vain yksi kappale - joka myydään kovaan hintaan! "Vegetal Digital" -levyä on siis myynnissä vain yksi kappale bändin kotikaupungin St Albansin levykaupassa, hintaan 1 miljoona puntaa!

Bändillä on tarkoitus ylläpitää omaa striimauspalvelua, jossa artisti saisi kunnon korvauksen.

Vastaavaa yhden fyysien kopion julkaisua isolla rahalla on kokeiltu aikaisemminkin. Aikoinaan Wu-Tang Clan myi yhden ainoan fyysisen kappaleen "Once Upon A Time In Shaolin" -albumiaan. Levystä pyydettiin 2 miljoonaa dollaria eli vaikka Vegetal Digital menisi kaupaksi, kyseessä lienee "vain" Britannian kaikkien aikojen kallein levy.

Levy on edelleen myynnissä. Mutta bändi ei ole vain odotellut aikaa parempaa.

Sittemmin bändi on kunnostautunut saamansa julkisuuden lisäksi kahdella "Guinness World Records" -tunnustuksella: maailman pisin virallinen biisijulkaisu, "A Quantum Christmas" kestää yli 115 tuntia eli neljä ja puoli päivää! Lisäksi ennätys on myönnetty yhtyeen albumista 1000 X 30 – Nobody Makes Money Anymore - eniten biisejä digitaalisella julkaisulla eli siis 1000 kappaletta.



Ohessa 3 tunnin miniversio "A Quantum christmas" -viisusta:






V2.fi | J.A. Kaunisto
< HBO on lopettanut We... Popedan kiertue alko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova