Tuorein sisältö

'Sisältää voimakasta väkivaltaa' - parhaillaan teattereissa olevan kotimaisen indietuotannon ikäraja nousi

06.11.2022 klo 00.13 | Luettu: 1010 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Taitoluistelun maailmaan sijoittuvan "Free skate" -leffan ikärajaa on nostettu.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on saatujen yleisöpalautteiden johdosta uudelleenluokitellut Roope Oleniuksen ohjaaman kotimaisen draamaelokuvan Free Skate (2021). Elokuvan ikäraja nousi K12:sta kielletyksi alle 16-vuotiailta.

Peruste on selkeä: elokuva sisältää voimakasta väkivaltaa, jossa uhrin kärsimys tulee selvästi esiin.

KAVIn arvion mukaan elokuvan tarinan päähenkilön alisteinen asema ja häneen kohdistuvan seksuaaliväkivallan kuvaukset ovat sisältöinä lapsen kehitykselle haitallisia.

Ahdistusta aiheuttavan sisällön osalta KAVI katsoi sisällön liittyvän alemman ikärajan 12 luokittelukriteeriin, kuten kuvaohjelmaluokittelijakin oli arvioinut. Elokuva sisältää myös alempaan ikärajaan liittyvää huumeiden ei-hallitsevaa käyttöä.

KAVI ottaa vastaan palautetta liittyen ikärajoihin. Mikäli elokuvan tai muun kuvaohjelman ikäraja vaikuttaa katselukokemuksen perusteella liian matalalta tai korkealta, voi siitä antaa palautetta KAVIn nettisivujen kautta.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Vain elämää -ohjelma... Kirjalähde: milloin ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Realisti

06.11.2022 klo 14.56

Ompas kummallista pelleilyä. Samaan aikaan Bondleffa "Spectre" on vain K12 vaikka silmiä puhkotaan ja pääkalloa porataan... Nämä elokuvien ikärajat on lähinnä vitsejä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova