Tuorein sisältö

Brittiläisen laulukilpailuvoittajan sinkku vuoden myydyin maailmassa

23.10.2008 klo 09.16 | Luettu: 1444 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vuonna 2006 Brittien Idolsin eli X Factor-lauluohjelman voittanut Leona Lewis on kuluvan vuoden neljänneksi myydyin artisti. Leonan sinkku Bleeding Love yltää vielä korkeammalle - sinkku on maailmanlaajuisesti vuoden myydyin kappale.

Lewisin debyyttialbumi Spirit julkaistiin jo viime vuoden puolella. Bleeding Love oli vuoden 2007 myydyin single Britanniassa. Albumi saavutti jalometallirajat nopeammin kuin mikään debyytti ennen Leonaa. Spirit-albumia on nyt myyty ympäri maailmaa yli 4,5 miljoonaa kappaletta. Pelkästään USA:ssa myynti yltää reilusti yli miljoonan kappaleen. Albumi nousi Billboardin listan kärkeen heti julkaisuviikollaan huhtikuussa -08. Kärkipaikalle kiriminen oli ensimmäinen Brittiartistin albumi, joka on suoraan noussut Jenkeissä kultapaikalle. Samalla albumi on ensimmäinen ykköseksi yltänyt Brittiartistin debyytti.

Bleeding Love teki historiaa myös USA:n sinkulistalla, kappale oli ensimmäinen Brittiykkönen reiluun 20 vuoteen. Single viihtyi neljä viikkoa ykkösenä. Maailman tämän vuoden myydyimmäksi sinkuksi Bleeding Loven nostaa yli 5 miljoonan kappaleen kokonaismyynti.



V2.fi | J.A. Kaunisto
< AC/DC:n uutuus matka... Stone Temple Pilots ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova