Tuorein sisältö

Hanoi Rocksin 'Oriental Beat' -albumista julkaistaan uusi bändin hyväksymä miksaus - tältä sen olisi pitänyt kuulostaa!

25.11.2022 klo 12.02 | Luettu: 425 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Hanoi Rocksin legendaarinen albumi "Oriental Beat" miksattiin aikoinaan aivan päin seiniä.

Bändi ei ollut tyytyväinen, mutta millä ihmeen rahalla levystä olisi julkaistu uusi versio 80-luvun alussa.

Alkuperäisen näkemyksen toteutumista on pitänyt odottaa aina 2020-luvulle asti!

Oriental Beat herää henkiin alkuperäisistä, kadonneiksi luulluista nauhoista toteutettuna uutena, virallisena miksauksena. "Oriental Beat - 40th Anniversary Re(al)mix" julkaistaan Svart Recordsin toimesta 17.3.2022 vinyylinä, CD:nä sekä digitaalisesti.

"Tämä 40 vuotta aikaa vienyt uusi versio ei ole vain remix vaan the REAL MIX, todellinen miksaus, jonka teossa Hanoi Rocks on ollut alusta asti mukana", hehkuttaa Michael Monroe.

Oriental Beat nauhoitettiin Lontoossa 1981 maineikkaassa Advison -studiossa yötöinä 200 punnalla päivässä. "Annoimme itsestämme tähän albumiin sydäntä, sielua ja hiukan tuskaa tehdäksemme käänteentekevän levyn”, Hanoi Rocksin alkuperäinen rumpali Gyp Casino muistelee nauhoituksia. Lopputulos ei ollut kuitenkaan bändin mieleen. Oriental Beatin äänittänyt ja miksannut Peter Wooliscroft ei ollut rocktuottaja. Basisti Sami Yaffa toteaa levyn olevan "uramme huonosoundisin levy" ja Michael Monroen mukaan "tuottajalla ei ollut aavistustakaan siitä, mistä Hanoi Rocksissa oli kyse, ja hänen miksauksensa meni hirvittävällä tavalla pieleen."

Silloiselta levy-yhtiöltä olivat rahat lopussa ja albumin masteritkin katosivat. Vuosikymmenten jälkeen Oriental Beatin moniraitanauhat löytyivät mystisesti Universal Musicin arkistoista, ja bändille avautui lopulta tilaisuus toteuttaa levy sellaisilla soundeilla ja biisijärjestyksellä kuin alun perin oli tarkoitus.

"Levy purettiin alkutekijöihinsä ja rakennettiin uudestaan niin, että sen todellinen sisältö pääsee esille. Lopputulos on meille unelma, jonka toteutumista odotettiin pitkään – TÄSTÄ levyssä oli aina kysymys!".V2.fi | J.A. Kaunisto
< Myydäänkö liput lopp... Suursuosikki Imagine... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

25.11.2022 klo 12.19

Huonosoundisimmaksi levyksi tämä alkuperäinen kuulostaa hyvältä, mutta uusi versio on aivan pakkohankinta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova