Tuorein sisältö

Kirjalähde: tästä syystä AC/DC:n laulajaa ei päästetty tapaamaan dementiasta kärsinyttä AC/DC-kitaristia - 'Sydämeni murtui'

03.01.2023 klo 01.38 | Luettu: 2134 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

AC/DC -vokalisti Brian Johnsonin kirjassa "Brianin elämät : muistelmat" (Suomennos Jussi Tuomas Kivi, Like Kustannus) palataan hetkeen, jolloin Brian joutui lokakuussa 2015 leikkaukseen, jolla pyrittiin pelastamaan rokkarin kuulo.

Sairaalassa Brian sai yllättäen tietää, että hänelle hyvin tuttu mies oli parhaillaan viereisessä rakennuksessa - AC/DC:n kitaristi Malcolm Young. Kitaristi sai hoitoa dementiaan.

Näin Brian muistelee tilannetta, ja miksi hän ei päässyt vierailemaan kitaristin luona.

"Kävi ilmi, että (sairaalahuoneeseen saapunut) mies oli sairaanhoitaja, jolloin aloimme keskustella, ja hän tajusi, kuka olin. Hän kertoi jotain, mikä sai minut tolaltani.

Että Malcolm asui hoitokodissa ikkunastani näkyvän seinän takana. Siellä hän sai hoitoa varhaisvaiheen dementiaan. En ollut uskoa sitä todeksi. Hoitajani teki vuoroja myös hoitokodissa - ja hänen tehtäviinsä kuului Malcolmin vieminen ulos saamaan liikuntaa kerran päivässä.

Voisinko tavata hänet, minä kysyin. Olisi mahtava rupatella hänen kanssaan hetken. Ja nähdä, miten hänellä menee.

Miehen hymy hyytyi ja hän laski katseensa. Olen pahoillani, kaveri, mutta en voi tehdä sitä. Se on perheen toive.

Sanoin hänelle ymmärtäväni. Viereisessä rakennuksessa asui mies, jonka kanssa olin esiintynyt samalla lavalla 35 vuoden ajan. Sama mies, joka oli kiinnittänyt minut AC/DC:n laulajaksi. Mies, joka oli välittänyt minusta niin paljon, että oli kerran vieraillut kotikaupungissani ja tavannut vanhempani. Hän oli jopa vienyt isäni tuopilliselle tämän klubille - kuka muu tekisi sellaista?

En kuitenkaan voinut tavata Malcolmia tai puhua hänelle. Aivan kuin hän olisi muuttunut mieheksi rautanaamion takana
".

"Kuulin myöhemmin, että Malcolmin vaimo O'Linda oli halunnut pitää miehensä poissa maailman silmistä. Lääkärit olivat kertoneet hänelle, että dementiasta ja Alzheimerin taudista tiedettiin vielä niin vähän, ettei voitu olla varmoja, oliko näistä kauheista sairauksista kärsivillä lainkaan muistoja. O'Linda tiesi, miten ylpeä mies Malcolm oli - me kaikki tiesimme sen - ja hän pelkäsi, että jos kukaan lähisukulaisia lukuun ottamatta tapaisi hänet, hän saattaisi hävetä sairauttaan. O'Linda ei halunnut ottaa sitä riskiä, varsinkaan kaiken sen jälkeen, mitä Malcolm oli kokenut.

Angus ja Malcolmin lapsenlapset vierailivat Malcolmin luona, mistä tämä kuulemma oli ollut hyvin onnellinen. Sydämeni murtui siitä huolimatta"
.

Lainatut kohdat ovat Brian Johnsonin kirjasta "Brianin elämät : muistelmat" (Suomennos Jussi Tuomas Kivi, Like Kustannus).








V2.fi | J.A. Kaunisto
< Wednesday 1-3: jos m... Thaimaan romanttinen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova