Tuorein sisältö

Kirjalähde: Mötley Crüe -rokkarin nuoruuden Seattlen vuodelta moni asia ei olisi aikoinaan kestänyt päivänvaloa

06.01.2023 klo 01.21 | Luettu: 1012 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mötley Crüen Nikki Sixx muutti 16-vuotiaana Seattleen. Kirjassaan "Ekat 21 vuotta : Kuinka minusta tuli Nikki Sixx" (Like Kustannus) rokkari kertaa Seattlen aikaansa, joka toimi yhtenä etappina kohti rocktähteyttä. Ja huumeet, tottakai niitä piti kokeilla.

Nikki asui yhdessä äitinsä, sisarpuolensa ja äidin miesystävän, Ramonin kanssa. Ramonilla oli kitara, ja kaupungista löytyi kaveriksi Rick-niminen tyyppi, joka soitti myös kitaraa.

"Rick jakoi sanomalehtiä, ja aloin mennä aamuisin hänen luokseen ja kulkea jakoreittiä hänen mukanaan. Matkan varrella otin tavakseni tarkistaa, olivatko parkkiin jätetyt autot lukossa. Jos ovi aukeni, pöllin esillä olleet kolikot ja pengoin hanskalokeron siinä toivossa, että sieltä löytyisi lisää varastettavaa.

Ennen pitkää aloin harrastella myös asuntomurtoja. Kokeilin reitillä olevien talojen etuovia, ja isoin saaliini oli pieni stereolaite, jonka sulloin lähettilaukkuuni. Rick oli ehtinyt muutaman talon verran edelleni, ja kun hän vilkaisi taakseen ja näki minut ja laukustani törröttävät stereot, hän tuijotti minua kuin sekopäistä. Siihen päättyi se vaihe rikollisen urallani.

Olin sitä paitsi alkanut tienata koulussa paremmin. Istuin koulun takana Diamond Dogsin levynkannet levitettynä syliini ja käärin tötsyjä koulukavereilleni neljännesdollarin kappalehintaan. Minulla oli näppärät sormet. Välitunnit kestivät vain jokusen minuutin, ja sain käärittyä kymmenestä kahteentoista sätkää ennen kellonsoittoa. Mutta vaikka olisin ahkeroinut kuinka, niistä pennosista ei olisi ikinä kertynyt tarpeeksi rahaa bassoon.

Psykedeelit olivat kovassa huudossa siihen aikaan. Koulussa kaikki alkoivat puhua lsd:stä. Ensin siitä vain kuiskailtiin, ja sitten sitä olikin yhtäkkiä kaikkialla. Happo pyyhkäisi koulun yli hyökyaallon tavoin. Meidän kouluumme päätynyt erä kulki nimellä 'Four-way windowpane'. Yksi neliö kuului jakaa neljään osaan, mutta minä en ollut nähnyt happoa koskaan ennen ja luulin, että kerralla piti ottaa koko neliö. Se ei ollut miellyttävä kokemus
".

Lainatut kohdat ovat Nikki Sixxin kirjasta "Ekat 21 vuotta : Kuinka minusta tuli Nikki Sixx" (Like Kustannus).

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Eddie Murphy vastaan... Maustetyttöjen tulev... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova