Tuorein sisältö

Kirjalähde: suosikkiartisti Kirka kuoli 16 vuotta sitten, lähipiirin kertomukset viimeisiltä viikoilta kertovat vakavasti sairaasta artistista

07.01.2023 klo 23.15 | Luettu: 2404 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Muska Babitzin aloitti uraansa 60-luvun lopulla, samoilla musiikkimarkkinoilla veljiensä Sammyn ja Kirkan kanssa.

Sauli Miettisen kirjoittamassa kirjassa "Muska" (Like Kustannus) Muska Babitzin muistelee veljensä Kirkan kuolemaa tammikuussa 2007, 16 vuotta sitten ja kuolemaa edeltävää ajanjaksoa.

"Kirkalla ei olisi ollut aikaa sairasteluun, sillä edessä häämötti kaikenlaista uutta ja haasteellista. Kirka oli ehtinyt kieltäytyä Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta, koska tunsi olevansa tanssijana aivan onneton, mutta puoliso ja levy-yhtiö onnistuivat puhumaan hänet ympäri. Paljon näkyvyyttä tarjoava tv-ohjelma toisi uutta potkua suvantovaiheen puolelle kääntyneelle uralle.

Kirkan olo ei ottanut parantuakseen, joten hän kävi monta kertaa lääkärissä. Tutkimuksissa ja verikokeissa ei löytynyt mitään vikaa. Samalla mediahuomio nousi korkeuksiin, kun uuden TTK-kauden tähtioppilaat julkistettiin tammikuun puolivälissä. Vaikka olemus viesti väsymyksestä, Kirka tunsi olevansa jälleen kerran uuden alun kynnyksellä. Kevääksi kaavailtiin myös Babitzinin sisarusparven yhteiskiertuetta, joka antaisi tilaisuuden kunnioittaa jälleen esiin nousseen Sammyn muistoa. Muska ja Kirka pääsisivät laulamaan livenä "Katsomme tähtiä" -duettonsa
".

Samaan aikaan Muskan kumppani Hande joutui sairaalaan - haimatulehdus.

"Vuoden ensimmäisen keikan lähestyessä Hande makasi edelleen sairaalassa. Koska Muska ei mielellään mennyt itse rattiin, Kirka tarjosi auton kuljettajineen ja tuli itsekin kyytiin nähdäkseen sisarensa esiintyvän Porvoon Seurahuoneella. Kirka ei kuitenkaan tullut salin puolelle vaan lepäsi koko illan hänelle järjestetyssä huoneessa. Muska huomasi, että jotakin oli pahasti vialla ja patisti veljeään menemään uudestaan lääkäriin.

Sitä ohjetta Kirkan oli pakko noudattaa, sillä hänen nenästään vuoti verta monena päivänä peräkkäin. Verisuonet poltettiin ja kaiken piti olla kunnossa, joten hän esiintyi tammikuun 25. päivänä helsinkiläisessä Lux-yökerhossa. Vapaailtaa viettävä Pepe Willberg päätti mennä vaimonsa Pauliina Visurin kanssa katsomaan keikkaa.

(Näin kertoo Pepe Willberg) Soitin Kirkalle, mutta hän ei kutsunut meitä backstagelle, mikä oli vähän kummallista. Huomasin keikan alettua, että Kirka ei ollut ollenkaan oma itsensä. Laulu ei sujunut, ja vaikutti siltä kuin hän olisi ollut humalassa. Meille tuli niin huono fiilis hänen takiaan, että lähdimme pois kesken keikan. Emme aavistaneet, että hän oli sairas.

Huonosti sujuneen keikan jälkeen Kirka matkusti vaimonsa kanssa Madridiin viettämään pitkää viiikonloppua. Palattuaan kotiin hänellä piti olla heti ensimmäiset tanssiharjoitukset. Koska olo tuntui väsyneeltä, Kirka päätti siirtää ne seuraavaan päivään.

Kirka kuoli äkillisesti sairauskohtaukseen 31. tammikuuta 2007
".

Kirkan kuolinsyyksi varmistui myöhemmin aortan repeämä.

Lainatut kohdat ovat Sauli Miettisen kirjasta "Muska" (Like Kustannus).


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Vuoden odotetuin alb... Wednesday 1-5: tilai... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova